img

Арбутинът е новата мания! Изтрива възрастовите петна и луничките като с гумичка, и изравнява тена на кожата

/
/
/
139 Views

Мнозина са чували или чели, че арбутинът е включен в някои козметични продукти, но не знаят какъв е този компонент и защо е добър. Междувременно това е едно от най-важните вещества за красотата на кожата, казва дерматологът и козметолог Амина Бердова.

Арбутинът е в състояние да изравни тена на кожата, което е много важно за много момичета. Как действа това чудотворно лекарство и как може да „изтрие“ възрастовите петна?

Какво е арбутин

Арбутинът е кюспе от червени боровинки, брусници или мечи боровинки. Използва се за направата на кремове, серуми или маски. Арбутинът помага за блокиране на тирозиназата, ензим, който синтезира меланин, което означава, че влияе върху появата на пигментация.

В козметиката е обичайно да се използва само алфа-арбутин. Въпреки това, производителите, които искат да спестят пари, често прибягват до бута-арбутин, компонент, който не е толкова ефективен и с високо качество.

Как арбутинът „изтрива“ възрастовите петна

Помага за изравняване тена на кожата

Неравномерният тен на кожата е голям козметичен проблем. Хиперпигментация, лунички, възрастови петна, изгаряния, варианти на мелазма – всичко това значително разваля външния вид на жената. А арбутинът помага за „заличаването“ на старческите петна, при това нежно и естествено. Можете сами да закупите крем с добавяне на вещество, без да се консултирате с лекар.

Дезинфекцира

Такива продукти имат дезинфекционен ефект, предотвратявайки размножаването на бактериите в порите, а също така почистват кожата от токсични вещества. Арбутинът, при редовна употреба, ще помогне за намаляване на подуването и изглаждане на бръчките.

Изсветлява кожата

Тенденцията за кожа с тен постепенно изчезва в забрава. Освен това е известно, че светлата кожа винаги изглежда по-млада, по-здрава. Ако искате да я изсветлите, тогава ще ви трябва крем и други продукти за красота с този компонент. Забележим ефект може да се наблюдава до края на първия месец.

Въпреки това, веднага щом спрете да използвате продукта с арбутин, меланинът ще се нормализира и кожата ще се върне към предишното състояние. Ако проблемът е значителен, има смисъл да се консултирате с дерматолог за предписване на комплексна терапия за по-траен ефект.

Имайте предвид, че в миналото козметолозите са предложили друго вещество за целите на борбата с хиперпигментацията – хидрохинон. Но след като го разбра навреме, беше забранен. Хидрохинонът се оказа твърде токсичен, както показаха проучвания върху плъхове: при тях рязко се увеличи броят на случаите на рак.

Какви продукти с арбутин да изберете за постоянна употреба

Изборът на средства зависи от това какъв проблем трябва да се реши. Серумът може да се справи и с отделни възрастови петна. След това просто го нанесете върху зоните, които искате да изсветлите. Дерматологът подчертава, че лекарството може да се използва при лилава хиперпигментация, появила се в резултат на мелазма, акне.

Но ако трябва да изсветлите цялото лице или кожата е осеяна с лунички, тогава е по-добре да предпочетете крем с арбутин. Може да се нанася върху цялата повърхност на лицето с втриващи движения, след почистване на кожата. Повтаряйте процедурата два пъти на ден.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text