img

Българка е най-силната жена на Балканите

/
/
/
357 Views

Христина Караколева официално е най-силната на Балканите!

21-годишната ни гордост безапелационно победи конкуренцията на силното международно състезание „Херкулес Гранд При“ в Скопие преди броени дни и заслужено триумфира в северномакедонската столица в категорията „Бикини Фитнес“ при девойките до 23 години.

„Изключително щастлива съм от успеха! Бяхме си поставили за цел с моя треньор и партньор в живота Димитър Николов участие и евентуално медал при девойките. До голяма степен бе неочаквано и изненадващо, че успях да спечеля“, сподели пред „България Днес“ Хриси, която се подготвя за състезанието едва от 8 месеца.

На турнира в Скопие Караколева участва и в категория жени, където заема второто място след оспорвана битка с no6eдителката от Турция.

„Тя е медалистка от световно първенство и съм радостна, че имах възможността да се изправя срещу толкова опитна състезателка“, добави Хриси.

Само седмица по-рано българката триумфира в същата категория при девойките до 23 години и на Балканското първенство по културизъм и фитнес в Княжевац, Сърбия. И тогава със своя треньор си поставят цел участие и евентуално медал, а носителката на короната за красота „Царица Роза“ в родния Карлово стъпва на първото място на стълбичката.

„Преди 8 месеца започна подготовката ни от нулата. Тренирахме най-вече за добре развита и пропорционална мускулатура, както и за хармонична физика и поведение на подиума, което успешно да демонстрира постигнатото. Следваха силови тренировки без конкретен хранителен режим.

Тъй като уча паралелно три специалности в два университета, стресът бе голям. Спазвах хранителен режим откъм калории, въглехидрати, протеини само през финалните два месеца от подготовката за кондицията и състезателната форма“, добавя балканският първенец.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text