img

Безглутеновата диета на премиершата Линда топи по 5 кг на седмица

/
/
/
540 Views

Съпругата на премиера Кирил Петков Линда от девойка спазва безглутеновата диета. С такъв режим на хранене са и техните три дъщери, както и самият Петков. За разлика от жените в дома му, които имат наследствена непоносимост към глутена, министър-председателят не бил алергичен, но предпочитал да консумира същото меню като тяхното.

Безглутеновият режим премиершата Линда усвоила от своята покойна майка Маргарет, която приживе била лекар диетолог. На нея са базирани и всичките ѝ рецепти в нейната сладкарница в София, за които тя  използва традиционно брашно и продукти, съдържащи глутен. Всъщност през последните няколко години в световен мащаб нараства значимо броят на лицата, реагиращи неблагоприятно именно към глутена.

Непоносимостта към него се изразява при отделните хора по различен начин, като при някои симптомите са едва леко проявени, а при други се стига до свръхнаднормено тегло и заболявания.

Какво представлява безглутеновата диета?

По същество тя е хранителен режим, при който се избягва консумацията на храни, съдържащи в себе си глутен. Може да се прилага от хора във всички възрасти. Непоносимостта към глутена се установява чрез кръвен тест.

Най-общо храните, които трябва да избягвате, са следните: всички видове хляб, съдържащи пшеница, всички видове тестени изделия, съдържащи пшеница, зърнени закуски, кекс, мъфини, пица, сладкиши, крекери, мюсли десерти, пуканки, печени ядки. Някои определени видове бира, ликьор, сладко вино и други видове алкохолни и безалкохолни напитки също могат да съдържат глутен.

Храните, които не съдържат глутен и съответно се препоръчват за консумация при спазването на безглутенова диета, включват: месо и риба, яйца, млечни продукти, плодове и зеленчуци, житни храни, като киноа, ориз, елда, топиока, сорго, царевица, амарант, просо и други.

Може да се консумира и брашно, но картофено, царевично, бадемово, кокосово, от соя и други без глутен.

Отслабването при диетата на премиершата Линда може да тръгне с изключително бързи темпове. На първата седмица се свалят между 4 и 6 кг. Хубавото на режима е, че няма йо-йо ефект.

Ако продължите да го спазвате, ще задържите фигурата, към която се стремите без особени усилия и без глад. Освен това този тип диета има и десетки други предимства за здравето, както и за красотата.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text