img

Борисов от Монтана: „300 милиона ви крадат на месец, я си ги представете в чекмеджета, я си ги представете на месец. Представяте ли си колко сте ограбени?“

/
/
/
265 Views

По-слаб и нескопосан бюджет не може да се напише. Това заяви в Монтана лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той се срещна с актива на партията и симпатизанти в Монтана. Борисов излезе под звуците на „Ние сме шампионите“ на Куин и започна с политически виц:

„Защо Борисов и Дончев 20 години карат заедно? Защото Дончев казал: Борисов стоеше винаги по-високо от мене, а Борисов отговаря: Дончев виждаше по-далеч“.

Борисов отново повтори, че в между първо и второ четене ще настоява да се поправи неправдата с високите сметки за ток на всички храмове у нас, независимо от вероизповеданията.

„И да не приемат нашите предложения, ще гласувате за всяко тяхно предложение заради хората. След няколко месеца, когато има ново правителство, ще се направи нова актуализация“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите, че „говорят само за постове и пари“. И отново отправи сериозни критики за цените на горивата.

„300 милиона ви крадат на месец, я си ги представете в чекмеджета, я си ги представете на месец. Представяте ли си колко сте ограбени?“, обърна се Борисов към партийния актив в Монтана.

„Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е максимум на цената, която беше“, продължи Борисов.

„Кой ти привнесе инфлацията? На коя стока е привнесена инфлацията? Откъде дойде като всичко е българско? Токът – произвежда се в България? Кой ти привнесе инфлация?“, попита Борисов премиерът Петков.

„Бюджет ще има – лош, калпав, но ще има. Да не ги плашат пенсионерите. Ако направят правителство, есента ще катастрофираме и ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство. Лидерът на ГЕРБ нарече „лъжа“ обвиненията на Петков, че са го свалили Борисов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

Запитан от медиите дали ще отиде на топъл остров както поиска Кирил Петков, Борисов заяви, че той остров си има и се казва Банкя.

„Моят остров е Банкя – там живея, там ме арестуват, там съм се родил, там ще умра“, добави още той.

„Все пак благодаря на Христо Иванов, който ми се обади вчера и ми каза: Благодаря ти, без теб това нямаше да стане“. Цяла Европа го знае вече. И този път лъжите, че Митрофанова го свалила вече не минават, защото уважаваната от мен посланичка седи от дясната му страна в кошарката в Народното събрание и се казва Корнелия Нинова.

Ето, както му решихме въпроса със Северна Македония и пак го е страх, че Радев би спрял износа на оръжия с Украйна, че би върнал руския газ, вкарай един закон и ние ще гласуваме „за“, за да не се плашиш“, обърна се Борисов към Кирил Петков.

Бойко Борисов заяви, че е време да се спре с квалификациите, защото света е в криза и на България й трябва дясно-центриско управление. „Ако искаш да кажеш на тези хора в Монтана, че са мутри и мафиоти, някой на сила ги е довел тук – оценките се дават на изборите. Ако не бяхте излъгали с машините, резултатите щяха да са други“, заяви още експремиерът.

Той призова, че ако има разум ще се отиде на избори и в зависимост от вота на хората, на базата на програми ще се състави правителство. Той допълни, че ако ГЕРБ беше още на власт, България вече щеше да е в еврозоната.

„Благодарение на Кирил и Асен няма да видите еврозона. Честито на хърватите, на нашите братя, хвала на Пленкович и хърватския народ. Ние ще стоим тук и ще си говорим за белите държави, нещо което и политически беше договорено“, заяви още Борисов.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text