img

Циганията превзе и Гърция! Възмутени туристи: „Срам! Това трябва да се забрани!“

/
/
/
343 Views

У нас сме свикнали с какви ли не шашми и номера от страна на изобретателни туристи (предимно балканци), когато става дума за почивката на плажа. Още миналата година възмутени туристи разказваха как пишман тарикати идват в ранни зори на плажа, за да „запазят“ най-хубавите места до морето в ранни зори. 

Не сме и предполагали обаче, че подобна „практика“ ще се развие и в иначе цивилизованата Гърция, която обикновено даваме за пример.

Това показаха снимки, които наскоро бяха споделени във фейсбук групата „На живо от Гърция“, заснети на Атон.

Сцената е записана в 7 сутринта, авторът на снимките я сподели във Фейсбук и шеговито описа състезателния дух на туристите.

Гърция плаж тарикати

На снимките се вижда част от плажа на хотела, на която шезлонгите вече са „заети“, тоест „маркирани“ с кърпи или чанти.

„Всеки ден трябва да си вземете шезлонг по-рано и можете да останете на плажа до обяд“, пише авторът и добавя, че е виждал подобни ситуации и преди, но сега забелязал, че на Балканите го правят „корпоративно“, т.е. човек запазва над 20 шезлонга.

„За първи път го видях в Паралия. Бях шокиран. В шест часа сутринта те тичат да сложат кърпите на шезлонгите „,“ ставам в 5 часа, но ние си носим шезлонги. Честно казано, когато стигна до плажа, свободната зона вече е заета“, гласят част от коментарите.

Други, които не харесват тази практика, предложиха решение.

„В много курорти това е забранено“, „Срам“, „Ние сме виновни за това, защото го толерираме. „Трябва да си свалиш кърпите и да прибереш нещата си. Трябва да бъде забранено.“

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text