img

Дъщеря вместо син: Родители от Пловдивско обвиняват лекари, че са подменили бебето им

/
/
/
279 Views

Родители от Пловдивско с обвинение към медици, че са подменили бебето им. Лекарите в родилното записват, че новороденото е момче. Два дни по-късно обаче става ясно, че бебето е момиче.

Бащата Сандо Александров разказа, че жена му родила на 18 юни вечерта. Лекарката излязла с бебето и им казала, че имат момче. След два дни извикали бащата да припознае детето, тъй като с майката нямат брак. Дори избрали име – Асен.

Майката също разказа, че лекарите ѝ казали, че има момченце. Сега обаче не са сигурни, че момиченцето е тяхно.

„Ще го вземем, ще правим ДНК тест. Ако не е наше, ще го върнем“, каза майката.

От болницата обясни как се е стигнало до неприятния случай.

„Понякога може да се случи от преумора, както е станало в този случай. Когато пъпната връв е на масури и застане между крачетата на бебето, може да имитира тестиси. В бързината, ако се сгреши, тази грешка започва да се предава по веригата нагоре, тъй като бебето се повива и му се слагат гривните“, обясни д-р Христо Кунчев, началник на родилното отделение.

Той допълни, че от болницата са предложили на семейството да се направи кръвен генетичен тест за доказване на бащинство. Бащата обаче е отказал. Той е подал жалба в прокуратурата.

„Имаме съмнения, че дори да не сме родителите, те могат да направят така, че ние да сме“, смята бащата.

Акушерката, която е изродила бебето, е с над 40 години стаж. Тя обясни, че просто е станала „техническа грешка“.

„Пъпната връв, когато е между краката, като го взема, мога да се объркам. За първи път ми се случва да направя такава грешка, обясни тя.

„Детето ще бъде изписано, когато дойдат от „Закрила на детето“ и му се даде ЕГН. Дотогава от прокуратурата служебно ще се поиска ДНК тест, за да се изчистят нещата“, обясни д-р Кунчев.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text