img

Делян Добрев: Това е най-корумпираното правителство. За 6 месеца съсипаха държавата

/
/
/
379 Views

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отправи остри критики към настоящите управляващи.

„Струва ми се, че няма мнозинство. Колегите всеки ден обявяват, че им трябват 12 депутати, едва ли не се опитват да ги напазаруват тези депутати. Дали с пари, дали с обещания, няма никакво значение – това е пазаруване на депутати. Това е най-голямото престъпление, което може да се случи в една парламентарна република.

ГЕРБ никога не е изпадал в такава ситуация, в която да не му стигат депутати. Имало е депутати, които са си напускали групите и те стават независими, но на нас не са ни трябвали и ние не сме се опитвали да ги купуваме. Възможно е да сме им помагали да си получават субсидията през нашата партия“, каза той в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Пазаруват едни 12 депутати, за да могат да продължат некадърното си управление. Некадърно и корумпирано. И да не ми говорят, че който бил некорумпиран да подкрепял правителството. Ами то по-корумпирано правителство от това аз не съм виждал.

Ще ви дам пример – примера с газа. Директорът на МЕТ го сложиха директор на държавното дружество. Още на следващия ден той почна да търгува със собствената си фирма. И знаете ли как търгува? Купува за държавното дружество на 102 евро газ и го продава обратно на МЕТ, на неговата си фирма, на 82 евро. Това какво е? Само за месец май разликата е 100 милиона, които някой ги взе. Платихме ги аз, вие, българските граждани и българския бизнес. Пуснали сме сигнал в прокуратурата“, обясни той.

„Една тяхна греша води до друга грешка. Това е нещо като перфектна буря. За 6 месеца съсипаха държавата. С каква корупция се борят? Те не доказаха нито една корупционна сделка от една година насам. Обикновено казваме, че тези дългове ще ги плащат децата.

В България има 1,4 милиона деца, което значи, че на всяко дете се падат по 40 000 лева. На всяко детенце като взема първата глътка въздух, ще му слагаме една бележка, ако тези продължат да управляват, на която ще пише „Дължиш 40 000 лева от Кирил и Асен“, заяви още Делян Добрев.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text