img

До всички депутати! Не ви ли е срам, докога ще се гаврите с парите на пенсионерите?!

/
/
/
828 Views

Замириса на избори и партиите започнаха наддаването за пенсионерските гласове. Депутатите не влизаха в пленарната зала, ама партийните централи се надпреварваха да вдигат процентите за пенсионерското увеличение.

След 10-те процента на правителството две други партии предложиха съответно 14 процента едните и 15 процента другите. Нищо, че събранието бе блокирано, депутатите си седяха в кулоарите, пиеха си кафенцето, ама за работа не се хващаха.

А бедните и изнемогващи пенсионери тръпнат дали ще получат въобще нещо през юли, или ще останат с напразните надежди. Сега идват обещанията и успокоенията, че ако не стане юли, ще стане през август. Само че пенсионерското търпение също се изчерпа. Месеци наред приказки, обещания, обяснения, варианти, добавки.

Стига бе хора, спрете се! Не ви ли е срам?! Докога ще се упражнявате на наш гръб? Това е гавра!

Това, което сте, се дължи на нашия труд, на нашите усилия през годините. И по времето на социализма, и в годините на прехода работихме, за да може да я има България. Бъл-га-рияяя, а не Македония, както врещи един пишман политик и пишман артист. Дето две десетилетия рзвращаваше децата и внуците ни с чалгарските си пошлости. И ако за него ферарито с цвят червен е сбъдната реалност, за обикновения възрастен човечец коматът хлебец и киселото млекце са тъжно ежедневие.

Да, може и да добутате мизерното увеличение да стане възможно, но защо беше необходимо да ни унижавате. 10, 14 или 15 процента, за да ни ги дадете, трябва да ни ги гласувате в бюджета. Но това няма да стане с неходене на работа.

Един депутат от котилото на трифоновците, днес гербер, нагло заяви, че и невлизането в зала било парламентарна работа. Не ти ща работата, г-н депутате. Това е срамно и грозно, не ти плащаме заплата, за да се криеш като мишка в кулоарите и да сменяш партиите като носни кърпи.

Както и да завърши сагата с пенсиите, нека всички сегашни депутати да знаят, че с поведението спечелиха неодобрението и отвращението на българските пенсионери. Ще гледаме да ви се отплатим на изборите.

Данаил Тошев, Варна

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text