img

Другата страна на лукса – ето къде живее персоналът от 5-звездните хотели на Слънчев бряг (Снимки)

/
/
/
365 Views

Слънчев бряг е синоним на петзвезден лукс, напоителен нощен живот и безкрайни забавления. Или поне с това го свързваме в представите си.

Но далеч зад хотелите на първа линия се намира цял един друг свят, който е в плашещ контраст с лукса и изобилието.

Другото лице на Слънчев бряг няма нищо общо с 5-звездните хотели. Това лице прилича на крайно гето, а не на модерен топ курорт, то сякаш е от друг свят, пише Флагман.

В зоната, която е нещо като местния Бруклин, нощува персоналът, който обслужва лъскавите комплекси и ресторанти.

Картината е жалка, констатират от „Шофьори Несебър“. Леглото на вечер е по 6 лева, а обикновено стаята се дели с още няколко посетители и най-често се намира в окаяни сгради и приземни помещения – тип мазе.

Слънчев бряг друго лице

Влагата е убийствена, рядко има хладилник, а в най-добрия случай на разположение е една пералня, до която трудно може да се доредиш, защото я ползват поне 10-ина души.

„Пердетата са стари завивките захабени, мирише ужасно, не се живее в подобни условия“, споделя част от персоналът.

В мизерните кутийки са настанени студенти и ученици от вътрешността на страната или крайно бедни хора, които са готови на всичко, за да изкарат някой лев през лятото. Работодателят им гледа да пести максимално и им наема квартири в скотски условия.

Ако не им харесва, може и да си намерят друга, но шефът им ще покрие сумата само до 6 лева, останалото е за тяхна сметка.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text