img

Говори лекарката пристигнала първа на мястото на катастрофата

/
/
/
476 Views

Във вторник вечерта, след получаването на сигнала за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, към мястото на инцидента тръгват 4 линейки. Първата пристига на 4-ата минута. В нея е 25-годишната докторка Йоанна Минкова. 

По думите й – таксиметровият шофьор, който също пострада по време на инцидента, е оцелял по чудо, а за двете момичета шанс не е имало.

„Подробности не се знаеха. Знаеше се, че има тела, части от тела, не се знаеше колко са жертвите“, каза д-р Йоанна Минкова от Центъра за спешна медицинска помощ пред bTV. Първият екип, който отива на място, е този на доктор Йоанна Минкова. Именно тя оказва помощ на единствения оцелял.

„Беше шофьор на такси, беше оцелял слава Богу, с минимални травми, беше като по чудо, защото половината му кола беше отнесена“, добави още тя.

Доктор Минкова констатира смъртта на двете момичета.

„Момичета бяха на 50 метра разстояние една от друга. Бяха починали на място, и двете с травми несъвместими с живота. Не са имали никакъв шанс нито да реагират, нито да разберат какво ще им се случи след 2-3 секунди.

През това време към инцидента тръгват още екипи. За по-малко от 10 минути след инцидента, на място вече има няколко линейки, полиция и пожарна. Всички остават до късно, за да търсят дали евентуално няма още жертви.

„При такива високоскоростни инциденти много често може телата на жертвите да бъдат много по-далече от местопроизшествието“, каза д-р Минчева.

– Отивате почти веднага. Не успяхте ли да видите нещо, някой да бяга?

– Не, те вероятно веднага са си тръгнали, но все пак моето внимание беше насочено към това да търся жертви и да помагам.

До този момент тази катастрофа е най-тежката в още не дългата кариера на 25-годишната доктор Минкова.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text