img

Грузинка, живееща у нас, ни натри носовете! Шокирана е от БГ реалността

/
/
/
370 Views

Публикуваме мнението на жена от Грузия, която от известно време живее в Пловдив. Пожела да остане анонимна. Тя се сблъскала с непонятни за нея неща в България, за които търси отговори. Тя също така прави няколко сравнения между България и Грузия. Разказва и за неприятно изживяване в КАТ-Пловдив.

Ето нейните думи:

Бях заминала за Великобритания през 2009 година. Върнах се в България през ноември 2021 г. Това, с което се сблъсквам всеки ден, ме вкарва в тотален шок.

1. Пътищата са по-зле, много по-зле от грузинските.

2. Отсъствие на електронно правителство – нищо не става онлайн. Бях шокирана при посещение в миграционен офис. Все едно се върнах в 1987 година и все едно ме обслужва съветския ОВИР.

3. КАТ-Пловдив – тотална излагация и катастрофа, не само фактът, че се намира в ромска махала посред бунище. Сградата е мръсна и воняща и прилича на изба на Баба Яга. Персоналът все едно живее още в 1989 година. Нищо не се е променило. Бях виновна априори, че си поисках инфо от гишето.

Всички тези инстанции в Грузия работят онлайн. Но, ако все пак предпочетете да идете на място, сградите са стъклени, излъскани, модерно оборудвани с любезни служители.

Това са нещата, с които се сблъсках лично. Научих се да коментирам това, което виждам със собствените си очи. Четох много относно инвестициите направени през управлението на Бойко Борисов. За грантове от ЕС няма да споменавам. ОК, хора! Питам – къде отидоха тези пари?

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text