img

Христина Дилева е едно от убитите момичета в тежката катастрофа в София

/
/
/
433 Views

Студентката Христина Дилева е едно от загиналите момичета при фаталната катастрофа в София. Това съобщиха нейни близки чрез пост в социалната мрежа Фейсбук.

Момичето е работило като асистент в Националната астрономическа обсерватория и е учила в Софийски университет, предаде Пловдив 24. 21-годишната Хариет Стефанович е другата жертва. Прекрасната Христина е от Пловдив, работила е като асистент в Националната астрономическа обсерватория и е учила в Софийски университет. Животът й, отнет от деградиралия наркоман Георги Семерджиев, тепърва е щял да й предложи предизвикателства, успехи и изява като учен.

След смъртта на Христина, близките и колегите й не са на себе си от тъга и покруса. Трогателен пост написа главен асистент Сирма Данова от катедра „Българска литература“ в Софийския университет без редакторска намеса:

Светът наистина е малък. Особено когато се окаже, че злото засяга хора, с които си общувал. Сред загиналите в смразяващата катастрофа на „Черни връх“ е нашата студентка Hristina Dileva. Не мога да си представя, че това се е случило наистина. Беше търсещ човек, обичаше живота и звездите. Често оставаше след часовете да говорим. Нищо формално нямаше у нея.

Последната ни среща беше случайна – край Консерваторията през пролетта, изглеждаше пълна с надежда. Последният й статус тук: „Най-доброто предстои „.

Ще запомня милата ти усмивка, скъпа Хриси, и търсещото ти сърце.

Почивай в мир!

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text