img

Има три начина тялото да се отърве от болните клетки и да създаде здрави – ето какво трябва да направите:

/
/
/
598 Views

Има няколко метода, които са обект на научни изследвания през последните десетилетия и се отнасят до регенерацията на тялото, удължаването на живота и отстраняването на болните клетки. Ето какво трябва да направите, за да удължите живота си.

Митохондриите са органели, произвеждащи енергия. С други думи, те са „енергийни капсули“ в човешкото тяло. Те са вид органели, които хранят и защитават за сметка на самите клетки и от своя страна им осигуряват нужното количество енергия.

Изненадващо, тези органели имат специфична връзка с други микробни бактерии, открити в тялото.

БИОРИТЪМЪТ НА МИТОХОНДРИИТЕ ИЛИ КАК ДА ИЗЛЕКУВАМЕ МИТОХОНДРИИТЕ

Отдавна има медицинска практика и здравен кодекс, чиято полезност е безспорна.

Например, припомнете си Салернския кодекс от 15-ти век, който гласи, че определени храни трябва да се ядат в определени часове на деня и не само в определени часове от деня, но и в определени часове от годината.

Тази информация всъщност се отнася за митохондриите, тъй като те се влияят от механизмите на сезонното хранене.

Ако човек консумира много захар, за митохондриите това означава, че е лято. Пролетта е период на пречистване, така че временното ограничено хранене и отказ от храна през този период може да бъде от полза.

През зимата много храни стават недостъпни, като пресни зеленчуци, плодове и горски плодове, така че е по-добре тялото да получава достатъчно мазнини. Ето защо през зимата се препоръчват следните храни:

Растителна мазнина, свинска, агнешка, патешка или гъша мазнина. Важно е да се има предвид сезонноста при съставянето на диетата, но не бива да се забравя и текущото здравословно състояние на организма.

Има така наречените „слаби митохондрии“, от които тялото трябва да се отърве. За целта се развива механизмът на митофагията, когато силните органели поглъщат слабите.

митофагии

Ако човек има слаби митохондрии, той има следните симптоми:

– слабост дори след по-малко физическа активност/тренировка
– раздразнителност
– агресия без причина
– проблем с паметта
– нарушение на съня

За да се отървете от слабите органели, достатъчно е да вземете предвид сезонната диета, да приложите силови тренировки и да бъдете изложени на високи или ниски температури.

ЕКСТРЕМНА РАБОТА

Човешкото тяло има способността да се регенерира, но нищо няма да се случи, ако не използвате тази способност. Древните хора, например, са започнали процеса на регенерация, като се научили да бягат от хищниците: когато започнали да бягат толкова бързо, че успявали да избягат и да спасят живота си, те се криели в пещерите и там буквално се свличали от изтощение. Точно толкова изтощителна трябва да бъде силовата физическа тренировка, която има способността да обновява тялото.

Само такава интензивна физическа активност може бързо да идентифицира и унищожи слабите митохондрии. Естествено, съвременните хора не бягат от дивата природа, но могат да използват други методи за „рестартиране“.

  • плувайте възможно най-бързо;
  • правете колкото можете повече клекове;
  • дърпайте силно тежки предмети.

Когато слабите органели бъдат унищожени, силните ще се размножават много по-бързо. И колкото повече здрави митохондрии има, толкова по-устойчиво става тялото. Излагайте тялото си редовно на интензивни тренировки, поне веднъж седмично.

В допълнение към тренировката, органелите могат да бъдат повлияни и от ниски температури.

студена термогенеза

СТУДЕНА ТЕРМОГЕНЕЗА

Ниските температури разрушават слабите митохондрии. Много съвременни клиники разполагат с криосауни с температури под 100 градуса. Този студ е най-силният стрес за органелите, така че по-слабите няма да оцелеят.

Невъзможно е да се постигне такъв ефект у дома, а ако се гмурнете в студена вана без предварителна подготовка, рискувате да се разболеете и особено да нарушите работата на надбъбречната жлеза.

По-добре е да използвате някои други методи, като обтриване на лицето с парче лед или вземане на душ с редуване на топла и студена вода.

Освен това слабите митохондрии могат да бъдат засегнати не само от ниски, но и от високи температури, така че мнозина биха имали полза от гореща вана или сауна.

Да обобщим: клетките в тялото могат да се обновят, ако ядете сезонна храна 3 пъти седмично, ако правите интензивни тренировки и ако изложите тялото на температурни промени (сняг или сауна).

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text