img

Изпратиха с аплодисменти Анахид Тачева – урната ѝ ще бъде пратена в САЩ при мъжа ѝ (Снимки)

/
/
/
169 Views

Роднини, приятели, колеги и общественици изпратиха легендарната говорителка на БНТ Анахид Тачева. Поклонението пред една от емблемите на националната телевизия бе по-рано вчера в църквата „Свети Седмочисленици“ в София, където преди години бе опелото и на нейния син Димитър Цонев.

Анахид Тачева почина в Америка, където за нея се грижеше най-малката и дъщеря Анахид от втория й брак. В понеделник тленните останки на говорителката пристигнаха от Щатите.  С Тачева се сбогуваха много журналисти от БНТ, Емил Кошлуков, Уляна Пръмова, фотографът Иво Хаджимишев.

От Америка пристигна цялото семейство на Анахид – дъщеря и със синовете си и съпруга си. На траурната церемония присъстваха и внуците на Тачева – Деси Цонева и Димитър Цонев-младши, както и другата й дъщеря Теодора.

Анахид Тачева ще бъде кремирана, а дъщеря й ще отнесе урната с праха й в Америка, където почина преди години и вторият и съпруг Васил Тачев.

Опечалените изпратиха иконата на БНТ с аплодисменти.


Дъщерята на Анахид Тачева – Анахид, която живее в Америка, бе със съпруга си


По-голямата дъщеря на Тачева – Теодора, и внучката и Деси Цонева на поклонението


Шефът на БНТ Емил Кошлуков се поклони пред легендата на телевизията

Урната на тв легендата ще бъде върната в Америка, където ще бъде положена до тази на нейния втори съпруг – бизнесмена Васил Тачев. Той е погребан в двора на семейното имение на общата им дъщеря Анахид в Хемптън, САЩ, под дърво, засято лично от покойната водеща на „По света и у нас“. Именно дъщеря ѝ, която е кръстена на нея, ще се занимае с транспортирането на урната обратно на американска земя, тъй като тя живее заедно със семейството си там.

Най-малката щерка на славната говорителка бе и организатор на всички формалности около поклонението и транспортирането на тялото на Тачева у нас.

Всъщност това е причината „последното сбогом“ с тв звездата да се състои няколко дни след като тя почина в Щатите. Транспортирането на покойник от друг континент в България е изключително сложна и скъпа услуга. Справка с родни погребални агенции, които помагат на опечалените близки, за да организират формалностите около превоза на починали близки между САЩ и Европа, показва, че услугата върви между 20 и 50 хиляди лева.

Нужни са специални разрешителни и набор от документи от посолства, легализация и превод на смъртния акт и други съществени формалности. Преди да бъде качено на въздушен транспорт, тялото на покойника се балсамира чрез химични средства и се поставя в специален контейнер на борда на самолета, който е с вградена цинкова вана.

Разходите не са били проблем за роднините на Тачева, за да спазят последното ѝ желание да бъде положена да своя втори съпруг, с когото смъртта ги раздели преди точно 10 години. Дъщеря ѝ Анахид е омъжена за богат бизнесмен от гръцки произход, който има хазартна империя за милиони в Щатите. Именно тя и мъжът ѝ плащаха и скъпото лечение на говорителката в продължение на няколко години, опитвайки се да спрат необратимата деменция, която я погубваше.

Източник: Ретро

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text