img

Как да планираме екскурзия в Турция?

/
/
/
162 Views

Турция, е една от най-добре развитите държави на Балканския полуостров. Затова говори и факта, че южната ни съседка разполага с едни от най-добрите условия за почивка през лятото и зимата.

През последните години турското правителство насочи всичките си усилия в това да превърне страната в целогодишна туристическа дестинация. Десетки милиони бяха инвестирани в планинските курорти, за да се превърнат в това, което са сега – модерно оборудвани ски центрове, които по нищо не отстъпват на по-голяма част от планинските курорти в Европа.

Така, че ако се чудите къде да прекарате почивката си през зимата, Турция, е изключително подходяща дестинация за целта и със сигурност няма да бъдете разочаровани, ако посетите някой от местните планински курорти.

Най-големият и известен турски планински курорт, е Улудаг. Той се намира на повече от 2000 метра надморска височина, в близост до Бурса, което, е и едно от най-големите му предимства, тъй като може да отскочите до големия град и да се насладите на забележителностите му, след като приключите с практикуването на любимите си зимни спортове. Ски центъра разполага с 12 ски писти, които са разделени на нива на трудност за напреднали, начинаещи и опитни скиори.

Освен с модерните ски писти, курорта разполага и с модерна инфраструктура, която включва кафенета, хотели, хижи, магазини и още много други развлекателни места, където ще може да се отпуснете и да се насладите на почивката си.

Другият планински курорт, който, е не по-малко известен от Улудаг, е Паландокен. Той разполага с най-модерната инфраструктура от всички планински курорти в Турция и ако сте запалени любители на зимните спортове, то Паландокен, е Вашето място. Условията за ски туризъм в Паландокен са отлични, а освен това в града няма безснежни зими, така, че шанса да отидете в курорта през зимата и да няма сняг, е нищожен.

През последните няколко години в курорта се провеждат и много национални и международни ски състезания, което, е доказателство затова, че Паландокен разполага с прекрасни ски писти.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text