img

Как е възможно сами да нагласим пола на бъдещето си бебе

/
/
/
123 Views

Знаете ли, че вероятността да имате момче или момиче се определя от генетиката? В крайна сметка полът на плода зависи от това дали сперматозоидите носят X или Y полова хромозома. Искате ли да знаете защо? 

Може би се чудите дали има фактори, които влияят дали сперматозоидите, които достигат до яйцеклетката, са X или Y.

Е, въпреки че това е случаен процес, някои проучвания предполагат, че вероятността да имате момче или момиче е повлияна от деня, в който е извършен полов акт във връзка с овулацията.

Това е така, защото сперматозоидите с X и Y копие имат някои различни характеристики:

Y сперматозоиди са по-бързи, но оцеляват по-малко време в женския генитален тракт.
X сперматозоиди са по-бавни, но са по-устойчиви и следователно оцеляват по-дълго.

Можете ли да „изберете“ пола на вашето бебе?

Имайки предвид фактите, споменати по-горе, има две хипотези, които могат да повлияят на вероятността да имате момче или момиче:

Скорост. Тъй като сперматозоидите, съдържащи Y хромозомата, са по-бързи от тези, съдържащи X хромозомата, ако яйцеклетката е във фалопиевата тръба по време на полов акт, има по-голяма вероятност Y сперматозоидите да я достигнат и да я оплодят, което означава, че има по-голяма вероятност бебето да е момче.

Дълголетие. Тъй като сперматозоидите, съдържащи X хромозомата, могат да живеят по-дълго в женския генитален тракт, ако яйцеклетката не е във фалопиевата тръба по време на полов акт, сперматозоидите с X хромозома ще могат да оцелеят по-дълго, докато яйцеклетката достигне фалопиевата тръба. Следователно това увеличава шанса бебето да е момиче.

Накратко, тези две хипотези обясняват, че ако половият акт се осъществи, когато овулацията вече е настъпила, Y хромозомите ще достигнат до яйцеклетката по-рано и шансът да имате момче ще бъде по-голям, докато ако се случи преди овулация, това ще увеличи шансове да имате момиче.

Това е така, защото хромозомите с X хромозомите могат да оцелеят по-дълго, докато яйцеклетката достигне фалопиевите тръби.

Все пак не забравяйте, че това са само хипотези и дори да знаете кога сте в овулация (което можете да разберете с помощта на тест за овулация) и решите да опитате тези методи, няма гаранция, че бебето наистина ще бъде единия или другия пол.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text