img

Какво трябва да знаем ако планираме почивка в Турция

/
/
/
433 Views

Ако планирате почивка в чужбина, но все още не знаете коя страна да посетите, то нека си позволим да Ви дадем едно предложение. Ако никога досега не сте били в Турция, задължително трябва да посетите южната ни съседка.

Тя разполага с много забележителности и места, които трябва да бъдат посетени. Най-добре отседнете в единствения град в света, който се намира на два континента – Истанбул. Мегаполисът, е един от най-красивите градове в света и за да се убедите в думите ми, накратко ще Ви разкажа за най-интересни места и забележителности, които трябва да посетите, ако планирате почивка в Истанбул.

Истанбул, е един от най-големите градове в света, така, че, е невъзможно да разгледате всичките забележителности, с които разполага града за няколко дена. Истанбул свързва Европа и Азия. Населението му, е около 8-10 милиона души, което, е около 15 % от общото население на Турция. Лесно ще си намерите място, където да пренощувате. В града има стотици хотели и едва ли ще срещнете затруднение с намирането на стая за няколко дена.

Преди да посетите Истанбул, е добре да си направите списък с местата, които искате да посетите, тъй като в противен случай може да пропуснете някое от забележителните места на града. Задължително трябва да посетите един от символите на града – Босфора. Срещу символичните 20-30 лева ще може да преминете с лодка, разстоянието, което отделя европейската част на Турция от азиатската. Разстоянието, е около 30километра, което ще Ви отнеме не повече от 4-5 часа – отиване и връщане. Истанбул разполага с още куп други забележителности, но за тях ще Ви трябват няколко месеца, докато успеете да ги разгледате всичките (ако въобще успеете).

Един от символите на града, е Синята Джамия. Тя, е изградена от 20 000 сини декоративни плочки, които са изрисувани с флорални елементи. Сградата, е построена през XVI-XVII век. Около нея също има много забележителности, които може да посетите: Араста базар и религиозния храм Света София, който в момента, е превърна в музей.

Задължително трябва да посетите и някои от останалите по-известни забележителности в града, като: Джамията Йени, Топкапъ сарай, Египетския пазар и Капалъчарши.

Ако Истанбул не Ви привлича, като дестинация или пък вече сте били там, разгледайте в интернет някоя от многобройните оферти за почивки в Турция, които предлагат не по-малко атрактивни и привлекателни места, където ще обогатите културата си и ще си прекарате повече от добре.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text