img

Китайски метод за спешна помощ спасява при инсулт – всеки трябва да го знае!

/
/
/
267 Views

Мнозина са чували какво е мозъчен удар, или инсулт. Това е остро нарушение на кръвоснабдяването на мозъка, което бързо може да доведе до много лоши последици. Освен ако не се помогне навреме, припомня Swoman.

В повечето случаи човек с инсулт може да се спаси, но трябва да се действа бързо. Много хора обаче не знаят какво да правят при подобен инцидент. Предлагаме ви да се запознаете с китайския метод за оказване на първа помощ при инсулт, който може да спаси живота на друг човек.

Първо трябва да повторим как да разпознаем инсулт. Помолете лицето да се усмихне. То не може да го направи. Понякога можете да наблюдавате един спуснат ъгъл на устата. Разкривена усмивка. Задайте прост въпрос. Например: „Как се казваш?“. Човекът не може да отговори.

Симптоми на инсултПомолете човека да вдигне ръцете си. Той или ще направи това отчасти, или няма да може да го направи. Помолете човека да се изплези. Езикът трябва да бъде обърнат наопаки или извит. Често мнозина няма да могат да изпълнят това.

Ако сте наблюдавали поне един от горните симптоми, след това бързо се обадете на линейка и след това пристъпете към първа помощ. За да направите това, имате нужда от игла, спринцовка или нещо остро. В никакъв случай не трябва да местите човека рязко! Това може да влоши ситуацията.

Бавно и точно помогнете на пострадалия да седне. Това е, за да се избегне повторно падане. Преминаваме към най-важната част: На първо място, трябва да дезинфекцирате остър предмет, с който ще направите убождания. Огън (запалка) или алкохол (парфюм, тоалетна вода). Не търсете никакви „специални точки“ и просто правете 10 убождания на всеки пръст на двете ръце.

убождане при инсултУбожданията трябва да причинят кървене. Ако кръвта не потече след убожданията, стимулирайте, като стиснете ръката на човека. След като всички пръсти започнат да кървят, човекът трябва да се свести.

В случай че човекът не се е възстановил и устата му е усукана, е необходимо да издърпате човека за ушите, докато не се зачервят, и след това да ги убодете в меката част на двете уши.

Тази рецепта за подпомагане на хора с инсулт е разпространена от специалиста по китайска медицина Ха Боо Тинг.

Източник: Ко4

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text