img

Кои са популярните СПА дестинации?

/
/
/
300 Views

Въпреки, че спа процедурите станаха популярни в България едва през последните 10-15 години, тяхното минало датира още от древни времена.

Римляните и египтяните са били едни от първите, които са се възползвали от тяхното благоприятно въздействие върху тялото. Едва ли има човек, който да не, е чувал за баните с мляко, в които се, е къпала Клеопатра. Тогава само знатни и хора с високо положение в обществото са могли да се възползват от тези процедури, докато днес абсолютно всеки човек може да се подложи на спа процедури и терапии. За целта са създадени изключително много спа центрове и едва ли има държава в Европа или в останалите развити части на света, където да няма поне един спа курорт или дестинация.

Сега от Swoman.eu ще разгледаме кои са най-популярните спа дестинации света и България.

Нека започнем нашата туристическа обиколка в света с небеизвестния спа курорт Синя лагуна, който се намира в Исландия. Това, е един от най-големите и посещавани спа центрове в света. Синята лагуна, е известна със своите многобройни и лековити минерални извори, които спомагат за лечението на много заболявания, както и за освобождаване от стреса и напрежението в тялото.

Чехия също, е богата на минерални извори и разполага с не един и два спа курорта на изключително високо ниво. Най-известният от тях, е Карлови Вари, който разполага с всичко необходимо, за да се отдадете на желаната спа почивка.

Южната ни съседка Турция, е не по-малко атрактивна спа дестинация. Тя разполага с внушителната бройка от 1300 минерални извора. Задължително посетете някоя от турските бани, които са познати като „хамам” и оказват изключително благоприятно въздействие върху тялото.

У нас също има изключително много спа центрове и курорти, които разполага с не по-лоши условия за почивка от повечето дестинации за спа туризъм в Европа. Безспорно най-големия и известен български спа курорт, е Велинград.

Планинското градче разполага с повече от 80 минерални извори, около които са изградени многобройни спа хотели, центрове и минерални бани, където ще може да се насладите на блаженството на спа процедурите.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text