img

Кошмар за пловдивчанка в новия магазин на „Технополис“, олекна с 1939 лева!

/
/
/
466 Views

Кошмарно „пазаруване“ и тотална некомпетентност на служителите в „Технополис“ и на „БНП Париба“ – така читателка на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до нашата медия. Публикуваме го без редакторска намеса:

Здравейте, уважаема редакция! Пиша Ви, за да споделя с Вас и Вашата аудитория огромното си разочарование от „пазаруването“ в новооткрития на 23.06.2022 г. в Пловдив магазин „Технополис“ на бул. „Коматевско шосе“ № 24.

В деня на откриването на магазина аз и семейството ми отидохме в посочения по-горе магазин с надеждата да се възползваме от изгодните промоции. Възнамерявахме да купим 2 броя фурни за вграждане Вeko на цена 319,99 лв. за брой и 2 броя газови котлони Вeko с цена 149,99 лв. за брой, като и двата продукта са с 0% лихва.

Тъй като баща ми е клиент на „БНП Париба“ след намирането на въпросните артикули се обърнахме към служител на „Париба“ за съдействие. Той (служителят на „Париба“) обясни на консултант от „Технополис“ какво желаем да закупим.

Консултантът каза, че има налични три броя фурни и извади от компютъра два баркода. Залепи ги на една бележка и отидохме със служителя на „Париба“ да оформим необходимите документи за лизинга. Представителят на „Париба“ започна да въвежда необходимите данни на компютъра си и баща ми каза, че е получил SMS за извършена транзакция за 969,68 лв. по кредитната му карта (това е стойността на четирите артикула). Докато завърши изречението си получи втори SMS, с който бе уведомен, че е извършена още една транзакция за същата сума.

На запитването от страна на баща ми защо му взимат 1939,68 лв. вместо реалните 969,68 лв. служителя отговори, че „не е възможно“. След като баща ми му показа получените известия, служителят на „Париба“ каза, че вероятно е станала някаква грешка и изпрати някъде някакъв e-mail и каза, че надвзетата сума до 24 часа ще му бъде възстановена, но не му издаде никакъв документ за взетите от сметката пари с думите, че няма как да му издаде такъв документ.

Приключиха с изготвянето на документите и отидохме при друг консултант (тъй като предишния не го видяхме) с готовите документи, за да си вземем „покупките“ и да минем през каса. Той провери в компютъра си и каза, че двете фурни вече са продадени и е останала само една. Предложи ни да ни поръча от друг магазин или да вземем само наличната. Макар и частично удовлетворени, се съгласихме да вземем само тази, която беше останала и бяхме изпратени отново при служител на „Париба“, за да се направи корекция на плащането.

Отново търпеливо изчакахме да „си свършат работата“. Интересно, но след „корекцията“ сметката отново остана на минус 1939,68 лв. отново с уверението, че надвзетите пари ще ни бъдат възстановени до 24 часа. С новите документи за вече един брой фурна отново се обърнахме към консултант на „Технополис“.

Представете си изненадата ни, когато разбрахме, че и последната фурна е продадена и няма вече налични. Предложи да поръча същите фурни от друг магазин, но с условието, че ще се със 100 лв. по-скъпи, на което ние не се съгласихме. Отново бяхме изпратени при служител на „Париба“, за да се анулира покупката.

След известно време, през което въвеждаше нещо на компютъра си, той каза, че всичко е готово и изтеглените от сметката на баща ми 1939,68 лв. ще му бъдат възстановени до 24 часа. Така си тръгнахме от „Технополис“ без никакви покупки, с 1939,68 лв. по-бедни, без никакъв документ за извършени плащания (освен двата SMS-а в телефона на баща ми) и с честната дума на един младеж, служител в „БНП Париба“.

На 24.06.2022 г., баща ми се обади на националния телефон на „БНП Париба“, за да попита кога ще му възстановят сумата. Оттам му отговориха, че сумата е задържана и ще му бъде възстановена, но забележете, не за 24 ч., а в рамките на 21 работни дни. Смятам, че този срок е прекалено дълъг, тъй като това не е по наша вина, а му се блокират средствата за почти цял месец.

Около 14 ч. отново отидохме в „Технополис“, за да се срещнем с управителя на магазина, г-н Ганчев (извинявам се, ако не съм запомнила правилно името му) и… О, чудо! В „Технополис“ имало и подготвени кадри!

Най-накрая попаднахме на служител, който прояви отзивчивост и изключително умение за работа с клиенти. Особено като се има предвид, че при така стеклите се обстоятелства и немалката доза афект, ние не бяхме най-любезните клиенти.

Въпреки настояванията ни консултантите (трима различни), които ни „обслужваха“ предния ден да бъдат санкционирани по някакъв начин за своята некомпетентност, той пое цялата отговорност за грешките им. Имахме претенциите, след като сме ощетени материално, поне донякъде да бъдем морално удовлетворени.

Управителят беше много учтив, изслуша ни и ни се извини за причиненото ни неудобство. Пое личен ангажимент да ни се обади, щом получат ново зареждане (тази вечер или утре сутринта), за да отидем и да си купим желаните стоки.

Потърсихме и управител на „БНП Париба“ в магазина, но тяхна служителка ни уведоми, че в момента не е там и ни помоли да се успокоим, да сме търпеливи и че ще си получим парите.

Засега остава наистина да разчитаме на честната дума на служителите на „Париба“ и на обещанията на управителя на „Технополис“ и да се надяваме, че проблемът наистина ще бъде разрешен.

Още същата вечер около 19:45 ч. управителят на „Технополис“ ни се обади, за да ни уведоми, че липсващите артикули са доставени и можем на следващия ден да отидем и да ги купим.

В 9:30 ч. на 25.06.2022 г., с немалка доза недоверие, за трети път пристъпихме прага на въпросния магазин. Оказа се, че действително стоката е налична. Г-н Ганчев лично дойде да се увери, че този път служителите му ще си свършат качествено работата.

Тук искам да вмъкна, че консултантът, към когото се обърнахме днес, наистина беше добре обучен и изключително отзивчив. За пореден път ни поднесе искрените си извинения. За трети пореден път платихме желаните от нас артикули – този път по-голямата част в брой, а останалите с кредитна карта на касата.

Не можехме да рискуваме за трети път да се доверим на служителите на „БНП Париба“. И все пак, някъде дълбоко остава обидата, огорчението, чувството, че си втора категория човек. Та нали, ако имахме пари в брой, щяхме да си вземем стоката, да минем през касата и всичко щеше да е приключило добре и за нас, като доволни клиенти, и за „Технополис“, като успешно извършена продажба. Но… не!

Явно, щом нямаш пари в брой и ползваш стоков кредит, оставаш на опашката и за теб ще има, ако остане. Какво като имаш чисто кредитно досие и си редовен платец?! Какво, като си тръгваш „олекнал“ с близо 2000 лв.?! Ами ти и без това нямаш. Ще обеднееш ли с нямането на още 2000 лв?!

Не мога да пропусна да изкажа искрените си благодарности за съдействието на управителя на магазина, който е един истински професионалист и изключително отзивчив човек. Не знам към кого да се обърна, както и дали имам право, за да изразя удовлетворението си от комуникацията с г-н Ганчев. През цялото време защитаваше колегите си и като един наистина успешен ръководител, поемаше отговорността за техните грешки.

Бих искала, ако някой се интересува, да препоръчам на управата на веригата магазини „Технополис“ да бъдат малко по-старателни при обучението на кадрите си и най-вече да ги обучат как да работят при натоварване.

Обръщам се и към „БНП Париба“. Моля Ви, обучете си добре персонала! Променете си политиката и когато грешката не е по вина на клиента, не го „наказвайте“ с почти едномесечно чакане, а коригирайте пропуските на служителите Ви (или, по техни думи, на софтуера) във възможно най-кратки срокове.

Дайте някакви гаранции на въпросния клиент, а не само устни обещания. Оставаме с надеждата (и с не малка доза притеснение), че търпението ни ще бъде възнаградено и сумата по сметката действително ще бъде възстановена.

И в заключение един апел: Мислете, хора! Четете и си вадете изводи от кой магазин да пазарувате, с коя банка да подпишете договор за лизинг и как да плащате!

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text