img

Кувьоз от “Капачки за бъдеще” спаси бебе 980 грама

/
/
/
107 Views

От организацията “Капачки за бъдеще” съобщиха за още един спасен от лекарите живот. Това е станало и блаодарение на кувьоза, който те подариха след събирането на капачки.

Ето какво пишат:

“Тази събота бременна жена постъпва по спешност в МБАЛ Асеновград. Оказва се, че жената има прееклампсия (повишено кръвно налягане и белтък в урината) и за зла участ – наполовина отлепена плацента. Налага се спешно Цезарово сечение.

Операционен екип, съставен от Д-р Топчиян, Д-р Кълева, Д-р Ивайло Червенков, Д-р Томова, Д-р Томов, ак. Камишева, м.с. Попова, м.с. Христева, извършват успешно интервенцията и три месеца преди термина се появява малката Рабия.

С тегло от едва 980 гр. обаче бебенцето трябва максимално бързо да бъде транспортирано до Неонатологията в УМБАЛ Свети Георги в Пловдив. Докато трае операцията линейката на #КапачкиЗаБъдеще вече пътува към Асеновград.

Бебенцето е стабилизирано в кувьоза, който “Капачки за Бъдеще” дари на болницата преди три години и след това е успешно транспортирано до “Свети Георги”, където за него се грижат едни от най-добрите неонатолози в Централна южна България ❤

Още един успешен транспорт на линейката на “Капачки за Бъдеще”. Още един спасен от лекарите живот! ❤ Поклон пред тези хора! ❤”

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text