img

Лавров с първи коментар за скандала с България – ето кого обвини и каза какво ще последва!

/
/
/
293 Views

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че решението за експулсиране на 70 служители на руското посолство в България е свързано с натиска на Вашингтон върху София.

„Това не е самостоятелно решение на действащия премиер, който има абсолютно открита и категорична проамериканска ориентация, готов е да изпълни всякакви желания на своя суверен“, каза министърът по време на пресконференция.

Той обясни, че „желанията на суверена са да се убие историческата памет у българите, да се разруши основата на отношенията, втвърдени в съвместната борба за независимост и в много други ситуации, включително и в новата история“.

„Политиката на Вашингтон, тя важи не само за България, те искат да убият историческата памет и на други народи на Балканите, на първо място на православните между другото“, каза още министърът.

Според него дори в самата България решението е взето „от ръководството на страната с изненада“.

Русия ще отговори на България за изгонените дипломати със същото, подчерта Лавров. Миналата седмица руският посланик в България Елеонора Митрофанова декларира, че ще поиска от Москва да затвори посолството си в София заради експулсирането на 70 дипломати.

Източник: eurocom.bg

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text