img

Маги Халваджиян избухна: Това е умишлено убийство

/
/
/
320 Views

Маги Халваджиян си бе обещал да не пише в социалните мрежи поне няколко години защото както казва той „и преди беше зле, но сега е трагедия!

Отивам да си играя с внуците“ по повод коментарите под всеки пост, чрез който изразява лично мнение. Но не се сдържа, голямата трагедия, която се случи в София и загубата на два млади живота го провокираха отново да изкаже мнение.

Ето за това говоря! Това не е случайна катастрофа със смекчаващи вината обстоятелства! Това трябва да се разглежда като умишлено убийство! Без книжка с крадена кола, превишена скорост и избягал от местопрестъплението! Вместо 20 години, получава 6 и след три ще е навън! Така няма да стане!

Маги говори за друг подобен на този в София инцидент, както и коментиращите припомниха редица такива, забравени във времето и колко от извършителите са наказани адекватно не е ясно.

Проблема е комплексен, всички имаме (малко или много) вина. Политици (които коват абсурдни закони), полиция, че си затваря очите, съдебна с-ма-защото не налага твърди и тежки наказания, общество, че си заравяме главата в пясъка с думите: Пази Боже да не се случи на мен. На семейството, че прикрива деянията на сина си също трябва да се търси отговорност. За съжаление ще продължаваме да четем и да се молим да не ни се случи на нас, докато нямаме по-отговорно гражданско общество!

Всичко във всеки един аспект минава всякакви граници, такъв крах и разруха в красивата ни България, жалко, много жалко ?

На първо място са виновни родителите или който го е възпитавал – не са го научили на отговорност и всичко му е било позволено и от малък не бил наказван. Без уважение към по възрастните и околните.

От малки децата се учат на правила- как да се държат в дома, в училище, в обществото. Живота е низ от правила- как да се храниш на масата например, как да се държиш в училище , в магазина, в киното…. И ако не спазваш правилата- съответно ще има наказание.

Но това е изпуснато. И от там нататък по веригата докато стане възрастен – знаел е че дори и да направи нещо, винаги ще му се размине. А най доброто наказание, живот за живот. Отнемаш- даваш.

Ако има повече публични личности, които не се притесняват, че рейтинга им ще падне, ако изразяват мнението си публично, като вас, може би ще тръгнем в правилната посока.

И още стотици мнения на хора, възмутени от случващото се по пътищата и толкова невинни жертви и съдбата на техните семейства.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text