img

Математикът Кунчев: До дни влизаме в ада!

/
/
/
2055 Views

Новият ковид е много по-заразен. Единствената опасност в момента е да влезете в затворено помещение при човек, който е пипнал последната мутация на ковид. Той е не 30 пъти по-заразен, а много повече – поне 100 пъти.

Това заяви в ефира на Нова тв математикът проф. Огнян Кунчев.

Има много повече заразени, отколкото се вижда в статистиката. „Много хора ги боли гърлото, кашлят, чувстват се уморени“, каза той.

По думите му има около 5000 болни, а не 500.

„Вече навлязохме в новата ковид вълна, не е нужно да чакаме септември. Трендът показва очевидно покачване“, каза проф. Кунчев.

Според него вълната хвърчи нагоре.

„Има вътрешно заразяване, но през цялото време имаме туристи и гости – хора, идващи от Германия, Великобритания, Австрия и Гърция и това внася зараза“, каза той.

По думите му около 15 юли ни очакват около 10 000 случая дневно, но това ще е скрита заболеваемост. „Това е оптимистичен вариант. Официално ще имаме около 1000 случая на тази дата“, каза той.

Според него обаче ще продължим да вървим нагоре и сме далеч от пика на тази вълна. „Оптимистичният сценарий е, че той ще е през август, но това наистина е много оптимистично казано, наистина“, заяви Кунчев.

Той не пропусна да отбележи, че все пак този ковид се прекарва много по-леко.

„В София ще е най-опасно през лятото заради големия човекопоток. Второто опасно място е морето. Думата локдаун все пак е все още далече“, подчерта той.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text