img

Миролюба Бенатова: Семерджиев е олицетворение на момчетата за мръсни поръчки

/
/
/
362 Views

БОГ НЯМА ДА ПРОСТИ

„Георги Семерджиев е бил „на издирване“, издирван е месеци наред“ , казва зам. шефът на следствието Ясен Панов пред Нова тв.

„На 11 юни е заловен да шофира след употреба на повече от един амфетамин. Направихме проба (пътни полицаи), тъй като бяхме повикани от 7 РПУ. Образувано е досъдебно производство, не знам защо не е задържан“, обясни шефът на КАТ Тенчо Тенев минути по-рано, отново пред НОВА.

Аз питам, как хем е бил хванат да шофира след употреба на наркотици преди месец, хем е бил издирван месеци наред и службите все не са го откривали.

Вчера го намериха, защото решиха да го открият навреме, преди да избяга. След като стана непоправимото.

Това е омагьосаният кръг, в който живеем. В очевадната ненаказуемост на определени хора, за които има необяснимо затворени очи. Докато балонът не се спука.

Сега става още по-ясно защо не може да се скъсат корупционите въжета, оплели всички сфери на живота ни. Щом не се намира кой да усмири и накаже един агресивен наркоман, който видимо нарушава закона и си вее арогантността с полицейски буркан, какво остава за тези, които изнасят милиони със сакове, подписват корупционни договори, отдават държавата на корупционна концесия.

Семерджиев е олицетворение на момчетата за мръсни поръчки. Такива като него „носят саковете“, убиват или бият неудобните на „онези горе“ и рано или късно гърмят. Дотогава ги пазят, угояват ги като ханзел и гретел. После ги сменят. С други, които продават наркотици необезспокоявано, докато отчисляват. Пак „нагоре“. И докато вършат каквото им наредят.

Такива като Семерджиев всъщност работят за политици, за прокурори, за полицаи, за бизнесмени с политически връзки. Изпълняват поръчките на най-главните кукловоди.

Такива момчета се явяват по протести, носят плакати, бомбички, провокации. Каквото трябва. И тогава пак остават незабелязани.

Защото вършат работа.

Бог да прости момичетата, застанали на пътя им. Бог няма да прости на тези, които са трасирали алеята на това престъпление. Защото те са гробокопачите на усещането за смисъл и справедливост.

Те са гробарите на България.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text