img

На почивка в Гърция през зимата? Да, вече е възможно!

/
/
/
397 Views

Туризмът в Гърция, е силно развит. Освен с прекрасните си морски курорти, южната ни съседка разполага и с отлични условия за почивка в планината.

Природните дадености на Гърция са изключително благоприятни за развиването и на двата вида туризъм. В южната ни съседка има много планини, които през зимата се превръщат в прекрасно място за почивка или ски туризъм. Около тях има изградени много планински курорти и ски центрове, които ежегодно биват посещавани от много хора от цял свят.

Така, че ако не сте успели да прекарате лятната си отпуска на бреговете на гръцкото Черноморие, то имате шанс да се поправите, като си организирате една екскурзия или почивка в някой от прекрасните планински курорти в Гърция.

Един от най-известните ски центрове в Гърция, е Калаврита. Той се намира в северозападната част на планината Хелмос на 14 километра от града и на 203 километра от столицата на Гърция. Невероятната природа и отличните условия за ски туризъм, превръщат планинския курорт в едно от най-красивите места в Гърция, които задължително трябва да бъдат посетени.

Освен с отличните си условия за ски туризъм, Калаврита предлага още много възможности за почивка и развлечения. Градът се слави като символ на свободата и разполага с много забележителности и исторически атракции. Ако сте любител на екстремните спортове може да посетите пистите за мотокрос и 4х4 коли, където ще имате шанса да се насладите на невероятните изпълнения от страна на професионалистите или пък сами да усетите адреналина от моторните спортове, като се качите на някой кросов мотор или 4х4 кола.

Калаврита, обаче привлича туристите със своите отлични условия за ски туризъм и почивка. Ски центъра разполага с дванадесет ски писти и седем лифта. Ски пистите са разделени на категории за начинаещи, напреднали и професионалисти, като най-голямата писта, е дълга 3.2 километра. Курортът разполага с отлични условия за практикуване на най-различни зимни спортове.

Освен ски, в ски център Калаврита може да се отдадете на сноумобил, сноуборд, ски бягане, спускане с парашут и спускане по неравности. Организират се най-различни състезания и събития, в които всеки желаещ може да вземе участие. Около ски центъра са изградени няколко хижи, ресторант, кафене и ски училище.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text