img

На почивка в Гърция

/
/
/
628 Views

Ако обичате да пътувате и една от мечтите Ви, е екскурзия в чужбина, но финансовите Ви средства не позволят почивка в екзотична държава като Куба, Бразилия, Тайланд или Мексико, то нищо не Ви пречи да отскочите в някоя по-близка държава, като например Гърция, ако никога досега не сте били там.

От както България влезе в Европейския съюз, Гърция се превърна в една от най-предпочитаните туристически дестинации за повечето българи, особено тези, които живеят близо до границата, тъй като една почивка в южната ни съседка излиза горе-долу колкото почивка на родното ни черноморие и все повече българи предпочитат да почиват в Гърция и да се насладят на кристалночистата вода на морето и на отличните условия, които предлагат тамошните курорти.

Гърция предлага изключително много възможности за почивка на морето. Южната ни съседка разполага с над 2000 малки островчета, които са пръснати в различни краища на моретата, с които граничи Гърция, а тяхната бройка, е наистина внушителна – цели седем. Това са Йонинско, Егейско, Тракийско, Миртонско, Карпатско, Кристко и Икарийско море. Най-предпочитаният курорт от българите за почивка, е Кавала и градчетата около него. Към края на август и началото на септември, Кавала и морските курорти около него са пълни с български туристи.

Кавала привлича туристите със своята невероятна природа и отличните условия за почивка, които предлага града. Обслужването в хотелите, е на ниво, а “all inclusive” офертите са това, което трябва да бъдат, тъй като сме запознати с този тип оферти, които се предлагат по родното черноморие, където безплатната храна и всичко останало, което трябва да включва една такава оферта, е под всякаква критика и неслучайно много от чужденците, които посещават родните ни курорти се оплакват именно от този тип оферти.

Интересен факт, е, че Кавала, е била български град за определен период от време, но през 1949 година след сключването на Парижкия мирен договор, окончателно Кавала бива даден на Кралство Гърция. Кавала, е един от най-старите градове в Гърция и разполага с изключително много забележителности, като Акведукта Камарес. Величествена сграда, която, е служела като защита на гърците, но през XV век бива разрушена и построена отново от Сюлейман Великолепни, като новата конструкция, е била направена, с цел да снабдява града с вода.

Ако Кавала не Ви привлича като туристическа дестинация и искате да посетите някое друго място, разгледайте многобройните оферти в интернет за почивки в Гърция, които предлага екскурзии в някой от най-големите и известни курорти, като Халкидики, Тасос, Корфу и Родос.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text