img

На почивка в Созопол

/
/
/
208 Views

Морският курорт Созопол, е едно от най-привлекателните места за почивка през лятото. Градът се слави с прекрасните си плажове и отлични условия за почивка, които предлагат хотелите на своите гости.

Днес градът се разделя на две части – Стар и Нов град. Няма как да не сте чували за Стария град Созопол. Това, е едно от най-забележителните места по родното Черноморие, но за него ще стане дума малко по-късно. Новият град пък представлява останалата част от курорта, в която се намират хотелите, обществените заведения, плажовете и всичко останало, което ще Ви бъде необходимо, за да си прекарате почивката по възможно най-добрия и приятен за Вас начин.

Историята на града пък, е не по-малко интересна, но за да Ви запознаем с нея ще ни трябват няколко статии, така, че ще Ви оставим сами да се запознаете с многовековната история на един от най-старите български градове.

При всички положения трябва да разгледате някои от най-забележителните места в Созопол. Грехота, е ако прекарате почивката си в един от най-старите градове в България и не се запознаете с богатата му история. Туристическата Ви обиколка трябва да започне от Стария град. Там се намират някои от най-големите забележителности на града, като възрожденските къщи, манастирите, значителни фрагменти от крепостната стена и кулите, които са обграждали старинния град по времето на император Анастасий, църквите от Средновековието и още много други ценни исторически находки, които са били открити на територията на града.

Дори да не сте християнин задължително трябва да посетите църквата „Св.Св.Кирил и Методий”, където се съхранява най-големите и значителни открития не само за българската, но и за световната история – мощите на „Св.Йоан Кръстител”. Също така може да си направите една малка екскурзия с корабче до някой от островите „Св.Иван” или „Св.Петър”.

Така, че ако си търсите красиво и спокойно място, където да се насладите на почивката си през лятото, то Созопол, е една от възможно най-подходящите дестинации за целта.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text