img

Ники Кънчев се завръща на екран с нов формат – сензационна ТВ игра

/
/
/
269 Views

Ники Кънчев се завръща в ефира с нов формат – сензационната телевизионна игра „Голямото преследване“. „Голямото преследване“ е един от най-успешните в момента телевизионни формати.

Това е ново поколение игра, която се излъчва в 19 страни. Много успешно предаване, в което се дават много пари, но и се губят много пари. В него няма да бъда сам и в момента търся и каня А-отбора на знаещите в България.

Това ще са хора, които ще играят срещу участниците. Аз ще съм в позицията на модератор и ще съм по-скоро от страната на играчите, а тези „преследвачи“ ще се опитат да ги хванат, да ги надиграят и да им вземат парите. Всичко това ще се случва пред очите на зрителите и ще е много интересно.

В началото „играчите“ играят за себе си, след което отговарят на въпроси като отбор и в края има едно финално преследване“, коментира популярният журналист и водещ Ники Кънчев в студиото на „На фокус с Лора Крумова“.

„Бих искал да върнем ума като ценност. За едни от най-големите победители в „Стани богат“ преди десетина-петнайсет години ми звъняха бизнесмени, които искаха да ги наемат на работа. С някои от тях поддържам контакт и предстои да ги видим. Ще направят завръщане. Ще има и такива от други формати и състезания. Бих ги определил като национални шампиони“, разказва още Ники Кънчев.

„През последната половин година много ми хареса обединението в политиката – четворно или дори петорно. Това е отбор. При мен в предаването „Голямото преследване“ ще има дори четирима играчи, които ще трябва да си помагат. Това е много интересно, защото трябва да загърбиш малко от себе си и да дадеш на другите“, споделя той за предстоящото телевизионно предаване, което зрителите на NOVA ще могат да гледат през есента.

„Голямото преследване“ е игра, в която да не знаеш струва скъпо. Няма ограничения за парите, които се печелят – може да са 100 000, 2 000 000. Сделката се сключва на място пред екрана и играчите си изработват парите. Но е възможно и „преследвачът“ да ги хване и да ги изгубят“, допълва Кънчев.

„Стани богат“ ми даде много и чрез него открих едни от най-умните хора в България. Беше предизвикателство да дойдат, тъй като често се подчертава, че знанието е на по-ниско равнище. У нас се ценят предприемчивост, хитрост, бързина или ловкост, но знанието почти никога не е носело стойност“, споделя водещият.

„Не се считам за много умен, а по-скоро интелигентен и съобразителен. Според мен най-умни са математиците и новото поколение IT специалисти. Някой от тях споделят, че предаването ги е възпитало. Бих искал да отличим ума. Той е пряко свързан и с времето, в което живеем. Някои от големите открития като имейла, мобилните телефони, социалните мрежи не можеха да се случат преди 50 години. Технологиите се развиват и дават възможност на предприемчиви хора да направят нещо точно в този момент.

От предаването научих много интересни неща. Например знаеш, че съм фен на червения отбор, но за синия отбор научих нещо уникално от един от нашите участници. Това е, че първият екип на Левски е бил в червено-синьо и то изработен в Букурещ. И когато левскарите си направиха юбилей бяха облечени в такива фланелки.“

Какво е чувството да се завърне в една интересна интелектуална игра?

„Не съм плакал с крокодилски сълзи, че не съм водещ на едно или друго предаване. Приемам нещата философски и продължавам напред. Радвам се, че дойде тази възможност от страна на NOVA, която като мен е много ентусиазирана. Изгражда се супер студио край София и каня хората да идват на кастинга, който ще започна всеки момент. Предаването не е само за академични умове. В момента тече кастинг за „преследвачите“, а всички останали са добре дошли. Предаването не е само за хората от quiz клубовете, които си имат тяхна култура. Да заповядат и те, разбира се, но форматът е за всички.

Изненадвал съм се от хора от малки градчета. Един от най-добрите играчи бе Илия Георгиев от Свищов, който ни разби.

Телевизията отново хвърля предизвикателството да среща и да търси такива умни хора. Когато отговаряш на въпроси за определено време, това е начин за „играчите“ да трупат пари. Необходими са бързи реакции, а след това трябва да играят срещу „преследвачите“. С този формат искаме да върнем умните хора на телевизионния екран. Играта ще се излъчва всеки делничен ден от 18.00 ч. и започва през есента. Телевизията е готова, аз също“, признава водещият.

За личните предизвикателства

В последно време чувствам, че надграждам. Занимавам се с организация и помощ в благотворителни каузи. Търсят ме много майки на деца аутисти и има една нова тенденция за преливане на стволови клетки, които биха помогнали на 4-5 годишни деца. Сега с предаването „Голямото преследване“ си идвам у дома. Никога не съм изневерявал на NOVA.

Имам прекъсване през последните 3-4 години, но това е моето място. Паузата беше хубава за мен, защото поглеждащ всичко от страни. Важно е да не правиш нещо на всяка цена, защото това личи. За мен образованието е свързано с ума. Трябва да имаме самочувствие и знания. Да се подхожда с ентусиазъм и чисто сърце“, казва Ники Кънчев.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text