img

Нови брутални разкрития за 35-годишният Георги Семерджиев

/
/
/
794 Views

На 35-годишния Георги Семерджиев, отнел живота на две момичета, вече е повдигнато обвинение, което предвижда затвор от 5 до 20 години. Той е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, днес се чака произнасяне на съда и тогава да бъде тестван, съобщи зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров пред Нова тв.

Тодоров се оправда с НПК и изтъкна, че благодарение на НСлС и СДВР вчера Семерджиев е открит толкова бързо. Той на няколко пъти отклони въпросите към политическото ръководство на МВР.

Тодоров потвърди, че Семерджиев е бил задържан с дрога съвсем наскоро. 20 дни преди тежкия инцидент книжката му е отнета заради шофиране след употреба на наркотични вещества, разказа той.

„Семерджиев употребил при този случай повече от един амфетамин“, уточни шефът на Пътна полиция Тенчо Тенев. Автомобилът е спрян от движение. Не е имало други санкции. Тенев разказа подробно и как на 11 юни т.г. са били извикани от колегите от Седмо РПУ в столицата, които били хванали след преследване Семерджиев в Студентски град. Той не спрял на стоп палка на полицаите, те го подгонили и го хванали, след което извикали екип на пътна полиция да направи тест за наркотици.

При проверката е установено, че той е бил на няколко вида амфетамини. Колегите са написали доклад и са го оставили на полицаите от Седмо РПУ, които са започнали досъдебно производство и е трябвало да го задържат, обясни Тенев. На въпрос защо не е бил задържан, шефът на столичния КАТ отговори: „Не знам защо колегите не са го задържали“.

От думите на Тенев се разбра, че Семерджиев е рецидивист на пътя с купища нарушения.

„Нарушенията му са толкова много, че са му отнети 85 точки – почти три пъти по 39 точки. Това означава, че е създавал много сериозни проблеми“, обясни началникът на Пътна полиция. Нарушенията били по цялата палитра на Закона за движение по пътищата. В КАТ не знаят откъде мъжът е успял да се снабди със стоп палка, сините лампи са лесно достъпни, защото се продават свободно на пазара.

Наскоро Семерджиев е излязъл от затвора, където е лежал по 8-месечна присъда за разпространение на наркотици, получена след споразумение с прокуратурата. Той е подсъдим и за телесна повреда, която е нанесъл при сбиване между футболни агитки.

Столична община или МВР да осигурят средства за поставяне на повече стационарни камери за контрол на скоростта. Това поиска комисар Тенев от Столичния общински съвет, който днес изслуша шефа на КАТ в столицата. Пред СОС Тенев нарече Георги Семерджиев „системен наркоман“. Полицаят каза и че са необходими повече катаджии, които да следят за автомобилното движение в града. Той призна, че в крайните квартали на София няма патрули на КАТ. В същото време съобщи, че всяка вечер 15 автомобила на „Пътна полиция“ следят за гонки в столицата.

Тенев увери, че тези данни са „истински“, като добави, че КАТ не може да огрее навсякъде. Булевардите с най-голям трафик и най-много ПТП са Околовръстния път – 200 за 2022 г., Цариградско шосе – 103, „Черни връх“ – 51.

Близо 30 на сто от тестваните шофьори в София управляват МПС под въздействието на упойващи вещества, съобщи още Тенев. „От 30 проби за наркотици – 5 са положителни, а от 200 проби за алкохол – 8 са положителни. Нарушителите са предимно млади хора, тази статистика е стряскаща“, коментира шефът на КАТ.

„Само от началото на 2022 година до настоящия момент двете камери, които Столична община подари на КАТ, са заснели 25 000 нарушения. На бул. „Черни връх“ са регистрирани над 1150 нарушения от началото на юни 2022-а до настоящия момент“, каза още полицаят.

Прокуратурата vs. МВР

В сряда прокуратурата обвини вътрешния министър Бойко Рашков разпространява невярната информация, че Георги Семерджиев е защитен свидетел и затова е със специална охрана.

МВР уточни пред „Сега“, че министърът изобщо не е визирал Семерджиев, когато пред депутатите от вътрешната комисия, спомена, че има хора с висящи дела, които се охраняват като защитени свидетели. От МВР се удивиха как прокуратурата е успяла само за час да направи справка по всички дела в държавата и да установи, че Семерджиев не е защитен свидетел.

Така или иначе пред депутатите Рашков е говорил за лицето Ивайло Серафимов. Справка за Серафимов, с която „Сега“ разполага, показва, че той е осъждан 21 пъти. От 26 октомври 2020 г. по нареждане на спецпрокуратурата той получава статут на защитен свидетел и е охраняван от МВР.

Източник: СЕГА

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text