img

Печени пиперки с чесън в марината – №1 сред зимнините с чушки! И в най-добрия ресторант няма по-вкусни:

/
/
/
90 Views

Опитайте тази рецепта за уникални печени чушки с чесън в марината и ще съжалите, че не сте направили двойно количество. Вместо да купувате мариновани чушки, вече ще си ги приготвяте сами, защото технологията е много проста, а резултатът е с уникален вкус:

„Тази рецепта е точно за тези, които обичат чушки, подправени с чесън. Специално приготвям тези мариновани чушки за моя скъп мъж, който казва, че са по-добри от тези в ресторанта. Между другото, наследих рецептата от майка ми.“ – това ни пише читателката, която бе така любезна да сподели рецептата си с нас.

 Ето какво ви трябва за уникалните Мариновани пиперки с чесън:

мариновани пиперки с чесън

Печени пиперки с чесън в марината

Продукти: 

  • 50 броя месести едри червени чушки
  • 250 мл олио
  • 250 мл бял оцет 9%
  • 1 шепа захар
  • 1 шепа сол
  • 2-3 глави чесън
  • 2 връзки пресен магданоз
  • 1 пак.черен пипер на зърна

Приготвяне

Както при всички рецепти, чушките първо се измиват добре под течаща студена вода, отцеждат се и се избърсват с кухненска кърпа. След това ги запечете на котлон от двете страни, както когато ги печете за лютеница, например. Извадете ги още горещи в тенджера с капак или в пликчета и ги оставете да изстинат.

белени чушки

След това ги обелете, но не е необходимо да ги цепите или да премахвате семките, а само дръжките. Оставете ги цели. В по-дълбока и широка тенджера се смесват олиото, оцетът, солта и захарта, след което сместа се слага на огъня да заври.

Когато марината заври, чушките се пускат в нея внимателно, за да се „попарят“ в маринатата и да поемат вкусовете. Това трябва да стане на слаб огън, а течността просто да „къкри“.

Не трябва да бъркате чушките, а само да разклатите тенджерата. Максималната продължителност на тази процедура е 10 минути. След това почистете чесъна и го нарежете на ситно, след което го смесете с наситнения магданоз и зърна черен пипер.

Чушките, като изстинат малко, се нареждат в чисти буркани: ред чушки, отгоре чесън и магданоз, пак чушки и така докато се напълни бурканът. Напълнете буркана с марината.

буркан печени чушки

Оставете така напълнените буркани една нощ отворени, а на другия ден добавете още малко марината (ще забележите, че нивото ще спадне), за да има течност над чушките. Затворете ги добре и ги приберете на тъмно и хладно място. Ако нямате такова място за съхранение, тогава най-добре сложете малко консервант в маринатата и ще траят цяла зима.

печени чушки чесън

мариновани печени чушки

 
Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text