img

Петя, която отиде с гайди и тъпани на бала си: Дори най-скъпата рокля бледнее пред народната носия

/
/
/
660 Views

Тя се казва Петя Вулджева и е от Професионалната гимназия по строителство в Пловдив. Момичето реши да отиде на бала си с носия, тъпани и гайди. Зрелищното изпращане на абитуриентката се превърна в най-атрактивният момент на вечерта.

„Сама избрах точно по този начин да отида на бала. Споделих с родителите си. Първоначално идеята беше с мен да има само една гайда. Но баща ми се прибра една вечер и каза, че е намерил още 11 тъпана от наши познати и приятели“, разказа Петя в ефира на „Здравей, България“ по Нова тв.

„Аз предложих на мои съученици да отидем облечени с народни носии, но по една или друга причина не се съгласиха. Може би ги е страх ги е как ще изглеждат в очите на другите“.

Петя Вулджева„Една много скъпа рокля бледнее пред народната носия. За мен това си ми е в сърцето. Израснала съм в Родопите. Закърмена съм с тези обичаи.“

„Засега съм се ориентирала да следвам в минно-геоложкия университет в София. Искам да се занимавам с рекламен графика и това да ми е нещо като в хоби“, допълни Петя Вулджева

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text