img

Плевнелиев се опита да прати Борисов „в пенсия“. Той го сряза: Няма да се оттегля!

/
/
/
191 Views

Борисов изобщо не е готов да се оттегля назад, както заяви тази сутрин Росен Плевнелиев.

„ГЕРБ си има лидер, избран преди 3 месеца. Аз съм се дръпнал от депутатството, да не дразня, предложил съм кабинет без мое участие. Оттук нататък да им играя по свирката, да оставя една силна партия да стане брошка на „Продължаваме промяната“ като ДБ, няма да стане. Категорично избори“.

Това коментира пред „Сега“ лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по повод спекулации, че е готов да се оттегли от лидерството на партията в контекста на опитите за сформиране на кабинет.

Президентът в периода 2012 -2017 г. Росен Плевнелиев заяви, че Бойко Борисов е готов да се отдръпне назад в името на обединение на проевропейските партии у нас.

„Винаги съм си мечтал проевропейските сили у нас да се смирят и да се обединят. Може би няма да стане в този парламент. Това трябва да се случи най-после. Да се отдръпнат малко назад. На Христо Иванов му прави чест, той се дръпна назад. Бойко Борисов е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително в разговори с мен. Кирил Петков трябва да го направи.

Бойко Борисов винаги е бил за европейското развитие на България. Винаги е бил готов да постави решенията пред собственото си его и разрушителността. И съм сигурен, че той би бил част от един позитивен сценарий, в който България се ускорява за стратегически инвестиции, златен дъжд от еврофондове, влизане в Еврозоната и в Шенген. Обратното е съсипия“, каза Плевнелиев.

„Това е актуално негово твърдение. Вчера говорихме. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов, той я е създал и той ще продължи да бъде в нея основния фактор. Но също така самият той знае много добре, което и Радев ще разбере след време, че след като сте били 8-10-12 години всеки ден по телевизията, всеки ден отпред на барикадата, да работите за държавата, това води до една степен на изхабяване.

Хората ще искат да видят нови лица. Борисов работи, той има ново младо поколение. И аз не разбирам какъв е проблема на Кирил Петков да си говори с хора като Дани Митов, Томислав Дончев, Катя Захариева, списъкът е много дълъг. Защо той ги обвинява, че са мафия? Катя Захариева работи в моя кабинет и с Христо Иванов, и с Асен Василев“, добави Плевнелиев.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text