img

Пловдивчанка алармира: Удължават срока на годност на стоките, лепят етикет върху етикета

/
/
/
243 Views

Магазин променя срока на годност на стоките, като лепи етикет с нова дата върху предишен със стара дата. За това се оплака пловдичанка в социалните мрежи, видя Plovdiv24.bg.

Жената предупреждава клиентите на въпросния магазин в район „Източен“ до парк „Каменица“ да внимават при пазаруване от него.

Как ни цакат със срока на годностОт снимките е видно, че жената си е купила тесто за пица, което има залепени два етикета един върху друг. Според надписа на първия стоката е годна за консумация до 4 юли. А според залепената втора лепенка отгоре новата дата е 1 август.

Нова схема с етикетите и срока на годност„Етикет върху етикет, за да се удължи срока на годност!!! Тесто за мекички валидно до 01.08.2022г., нооо всъщност е било до 04.07.2022г. Купено е от хранителния магазин до парк Каменица“, написа възмутената пловдивчанката.

Измама със срок на годностА друга жена посочва под поста:

„Не се учудвайте, с всички продукти е така, салами, кашкавали и всичко останало което се сетите. Жалко, но е факт! Имам съседка, която работи в голям хипермаркет и те го правят от години или с нови етикети ги заменят и ги изпращат в др. магазини от същата верига и ги продават. Нищо не се изхвърля!“

Според трети пък:

„Масова практика във всички магазини е да се мият малотрайните колбаси на чешмата, да се натриева шпековия салам с олио да лъска и да се пренабива срока на годност.“

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text