img

Почернената в Пловдив вдовица: Тези боклуци нямат право да излизат от затвора!

/
/
/
297 Views

Доказаните рецидивисти Кирил Стоянов (46 години) и Цанко Петрунов (44 г.) не се признаха за виновни по обвинението за умишлено убийство на Лалко Журков (55 г.) и делото срещу тях ще се води по общия ред, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Двамата бяха доведени с белезници за днешното разпоредително заседание в Окръжен съд – Пловдив.

Криминалното деяние е от 7 юли 2021 година в района на градинката до Джумая джамия в Пловдив. Според държавното обвинение Стоянов и Петрунов са нанесли над 20 удара по главата на жертвата, като побоят е заснет от охранителни камери и е продължил 10-ина минути.

Единият извършител е бил с 3,51 промила алкохол в кръвта, а другият – с 2,43. И двамата са многократно осъждани. Цанко Петрунов има 8 присъди за кражби и грабежи, както и за обсебване, а преди година и половина е излязъл от затвора

В залата беше почернената вдовица Марине Григорян. Етническата арменка отново се разплака, когато видя двамата подсъдими. Пред Plovdiv24.bg тя заяви, че е имала 15-годишен брак с убития Журков, въпреки че двамата са живели заедно само 4 години.

„Нямам какво да кажа на такива боклуци, като тези. Искам правосъдие и да отговарят за това, което са направили. Не може така да утрепеш човек! Ти не си дал живот, че да му го взимаш. Разбирам, че нещо е станало, били са предизвикани, но нямаш право да убиваш! Ти си бандитин! Тия двамата трябва да получат най-малко 20 години“, заяви пред камерата на Plovdiv24.bg Марине Григорян.

„Тези бандити нямат право да излизат от затвора, нали чухте, че преди също са били там. Те са боклуци! А боклуците нямат право да пречат на добрите хора, които живеем на този свят. Аз съм арменка, обичам българите, но не съм очаквала, че има и такива хора сред тях. Просто много се вълнувам, от убийството аз не мога да дойда на себе си! Искам голяма присъда“, допълни още почернената вдовица.

Делото продължава на 20 юли от 10,30 часа. Гледайте в прикаченото видео цялото изявление на Марине Григорян пред камерата на Plovdiv24.bg!

 

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text