img

Почивка в Гърция през зимата? Защо пък не

/
/
/
495 Views

На почивка в Гърция през зимата!? Не, не се шегуваме.

Въпреки, че повечето хора разпознават Гърция с нейните невероятно чисти плажове и море, южната ни съседка разполага и с отлични условия за почивка през зимата. Природните условия на Гърция й позволяват да развива целогодишен туризъм. Така, че не трябва да се учудвате, когато Ви кажа, че първия планински курорт в Гърция, е отворен за посетители през далечната 1934 година.

При положение, че търсите ново и непознато място, където да прекарате почивката си през зимата и сте били достатъчно изненадани от факта, че Гърция разполага с модерни ски центрове и планински курорти, то стягайте багажа и се приготвяйте за път, че разстоянието до най-близкия зимент планински курорт не, е никак малко.

Планинските курорти в Гърция разполагат с всичко необходимо за Вашата почивка – прекрасни ски центрове, множество хотели и хижи, в които да отседнете и не на последно място – перфектно обслужване. Един от най-големите гръцки планински курорти, е Парнасос. Той, е разположен на 165 километра от столицата Атина и, е обграден от невероятна природа, към която няма как да останете безразлични, особено през зимата, когато падне сняг и затрупа целия курорт.

В планината са разположени цели три ски центъра, които са изключително достъпни благодарение на 13-те ски лифта, които водят към всеки един от тях. Ски пистите в Парнасос са 20 с обща дължина от 22 километра. Те са разделени на нива на трудност за начинаещи, напреднали и професионалисти. За първите две групи са създадени писти с дължина от 300м до 4 километра, докато професионалистите могат да се възползват от 12-те специално изградени за тях писти.

В ски център Парнасос могат да се практикуват най-различни зимни спортове – сноуборд, ски спускане, ски бягане и сноу мобил. В планинския курорт пък, е изградена прекрасна база, която разполага с всичко необходимо за Вашата почивка – хотели, хижи, ресторанти, кафенета, ски училище, паркинг и магазини.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text