img

Рецепта за дните преди заплата – яйца по швейцарски. Бърза, евтина и вкусна за всякакъв повод

/
/
/
975 Views

Тези яйца по швейцарски стават за всеки ден и даже в дните преди заплата

Предлагаме ви една чудна рецепта за евтини, бързи и вкусни яйца по швейцарски. Страхотни са и са доста по-различни от традиционните, с които сме свикнали до втръсване.

Трябват ни две лъжици масло, четири-пет филии бял хляб, 250 грама кашкавал, но би могло и сирене, четири-пет яйца, олио, сол на вкус, черен пипер на вкус, червен пипер. Ето и как да си ги приготвите:

Първо взимаме една тавичка и я намазваме с масло, а после в нея нареждаме филиите от белия хляб.

Върху хляба поставяме един пласт от настъргания преди това кашкавал или сиренето. После си правим дупка върху хляба.

Във всяка една от дупките поставяме по едно счупено яйце. Поръсваме най-отгоре с червен пипер, черен пипер и сол, а накрая пъхаме тавичката с тази вкусотия, за да се запече до готовност на яйцата.

Фурната е необходимо да бъде включена на умерена температура, за да не загорят продуктите. Тези яйца по швейцарска рецепта стават наистина страшно вкусни, а и са много евтини. У нас не са познати, затова бихте могли да ги предложите и на гостите си като нещо странно и екзотично, което със сигурност ще харесат.

Най-доброто на рецептата е, че е евтина и е идеална за дните преди заплата, както и че се получава винаги, без значение колко добри и опитни сте в кухнята.

Пожелаваме ви да си ги изядете тези яйчица с кеф и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text