img

Само един ЛИСТ ще излекува безсънието, високото кръвно налягане, намалява кръвната захар и мазнините! Вижте как:

/
/
/
326 Views

Дафиновите листа не се използват само в кулинарния свят за подобряване на вкуса на нашите ястия. Използва се и като ключова съставка в традиционната медицина за лечение на много заболявания.

Дафиновите листа, чието научно име е Laurel nobilis, е разклонено дърво, което расте във влажен и свеж климат. Родом от Средиземно море, той се характеризира с тъмнозелени листа и кафеникаво сива кора.

Дафиновите листа помагат при: липса на енергия, изтощение или при хронична умора; загуба на съзнание; цистит; мускулни крампи; предменструални симптоми; главоболие и мигрена; артрит; депресия; проблеми на седалищния нерв; инфекции на кожата; мускулна слабост; подуване на корема и метеоризъм; задържане на течности; хъркане и сънна апнея; отит.

Известно е, че лавърът е отличен храносмилателен стимулант. От своя страна е чудесен за дихателната система и помага в борбата с грипа. Освен това подобрява кръвообращението, е диуретик, антисептик и антибиотик.

Както вече споменахме, Laurel насърчава кръвообращението. Ето защо това масло може да се използва при извършване на лимфен дренажен масаж. Отличен е за борба със задържането на течности в тялото и тежестта.

Друга много често срещана употреба на дафиновото масло е при лечението на нервни тикове или мускулна скованост. Също така, втриването на няколко капки дафиново масло върху гърдите преди лягане помага за контролиране на хъркането.

За приготвянето на лавровото масло са необходими следните съставки:

-250 мл бадемово масло;
-30 грама сух дафинов лист.
– Запечатан контейнер с капак (задължително кехлибарен).

Приготвяне:

Поставете листата вътре в контейнера. Изсипете бадемово масло. Важно е листата да са напълно потопени. Затворете добре капака и оставете да престои 30 дни на хладно и сухо място, далеч от слънчева светлина. Периодично разклащайте контейнера.

Трябва да приемате маслото сутрин на гладно и преди лягане по една супена лъжица.

Използвайте дафиновото масло за масаж или лечение на заболявания, защото ползите от него за тялото ни не са неограничени!

Ако имате сериозни здравословни проблеми или силна болка, препоръчваме да потърсите медицинска помощ. Самолечението може да не е безопасно за вашето здраве.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text