img

Съвет за свободното време – почивка в планината!

/
/
/
320 Views

Почивка в планината, е перфектното решение, ако искате да избягате от забързания живот в големия град. Независимо по кое време от годината – пролет, лято, есен или зима, ако посетите планината със сигурност ще се освободите от натрупаната енергия и напрежение от трудния и напрегнат живот в града.

Планината Ви предлага изключително много възможности за отдих – разходка, нощувка сред природата, чист въздух, а ако сте любител на зимните спортове може да покарате ски или сноуборд. В България има изключително голямо разнообразие от планински курорти, които можем да посетим. На най-голяма популярност се радват градовете Банско, Велинград, Пампорово и селата около тях.

За да не попаднете на някой неподдържан и неприветлив хотел, най-добре отседнете в доказан и реномиран комплекс, за който ще бъдете сигурни, че обслужването ще бъде на ниво и няма да съжалявате, че сте дали няколко лева повече. В големите курорти, като Банско, Велинград и Пампорово, едва ли ще попаднете на такива места, но риска от некоректни хотелиери в малките села като Добринище, Усойка, Чифлик и прочие, е много голям. Затова не си разваляйте дългоочакваната почивка и се насладете докрай на приятните емоции, които ще получите, ако посетите някой хотел три или повече звезди.

Ако искате да се отдадете на СПА процедури и релакс, Вашето място, е Велинград.

Градът, е известен още като столицата на балнеотуризма на Балканите и определено има защо да се нарича така. Велинград разполага с изключително много минерални извори и спа-центрове, които са на много високо ниво. Освен множеството спа центове и хотели, Велинград предлага и още куп развлечения за своите гости.

Ако случайно Ви омръзнат безкрайните спа процедури и масажи, може да отделите време и да разгледате някои от забележителностите на града. Ако сте любител на зимните спортове, най-добре планирайте своята почивка в един от двата ски центове на България – Банко и Пампорово. И двата курорта разполагат с голям брой писти и посрещат различен брой състезания от национално и международно ниво. Така, че който и курорт да изберете, няма да сбъркате.

Нашият съвет, е да си направите резервация, колкото, е възможно по-рано, защото местата се заемат изключително бързо, за месеци напред, особено около празниците и почивните дни.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text