img

Ще му се размине ли? Пропуск в разследването обръща делото срещу Семерджиев

/
/
/
487 Views

На Георги Семерджиев изобщо не са взети кръвни проби, научи NOVA. Разследващите напомнят, че от тях зависи какво обвинение ще бъде повдигнато на бившия футболист.

Без употреба на алкохол и дрога, катастрофата ще бъде квалифицирана като обикновено ПТП. Ако експертиза докаже, че шофьорът е бил дрогиран и пиян, обвинението ще е много по-тежко.

Обвиненият за катастрофата край метростанция „Европейски съюз“, която отне живота на две жени, Георги Семерджиев е бил човек на скандално известния в криминалните среди бизнесмен Христофорос Аманатидис – Таки, съобщава БНТ, цитирайки свои източници.

Оттам цитират оперативни разработки, в които Семерджиев е бил засечен да отговаря за доставката и разпространението на наркотици (основно кокаин) в район „Студентски“ и най-вече в нощните заведения в „Студентски град“.

Според информациите 35-годишният мъж дори е поел контрола над дилърите на наркотици в района през последните няколко години.

От БНТ допълват, че той е плащал за осигуряването на полицейски чадър над дейността им.

По-рано днес началникът на Столична пътна полиция Тенчо Тенев обясни, че Семерджиев е залавян шест пъти да шофира без книжка и го описа като „системен наркоман“.

Той изреди и други нарушения, за които Георги Семерджиев е задържан. Между 2014 г. и 2016 г. срещу него са образувани досъдебни производства за шофиране без книжка, но той така и не е осъден за поведението си на пътя.

По-късно информация на bTV допълни, че служителка на МВР е помогнала на издирвания шофьор да се укрие. Въпросната служителка работи в Първо РПУ. След катастрофата Семерджиев ѝ се обадил, а тя го снабдила със стълба, за да влезе в дома си, понеже нямал ключ.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text