img

Слави Трифонов събирал депутатите си с джипове, отправял заплахи към тях

/
/
/
414 Views

Слави Трифонов привиквал депутатите от „Има такъв народ“, като изпращал джипове, за да ги вземат дори от домовете им и да ги заведат при него. Лидерът оказвал натиск и отправял дори заплахи към тях, за да не напускат групата на ИТН и по повод бъдещото им поведение в парламента.

Такива информации се появиха часове, след като Слави обяви, че ИТН напуска управляващата коалиция, а в отговор премиерът Кирил Петков даде да се разбере, че „Промяната“ ще разчита на негови депутати при гласуванията в пленарната зала.

„Правителство на малцинството е много по-добро от правителство, в което непрекъснато се извиват ръце“, заяви Петков.

Привличането на хора от ИТН и разцепление на партията на Трифонов очевидно е подготвян от „Промяната“ вариант, за да остане правителството на власт.

„Аз вярвам, че в ИТН има хора, които също са срещу корупцията. Вярвам, че има потенциал в депутатите на ИТН да подкрепят това правителство“, заяви Петков.

Според неофциална информация на “24 часа“ от поне два месеца в “Промяната“ се готвят за такъв сценарий и са успели да привлекат на своя страна 15 от 25-те депутата на Трифонов. Като според спекулации сред “променените“ попада и министърът на енергетиката от ИТН Александър Николов.

 

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text