img

Това е цялото изказване на Слави: Нямам деца, но съм загрижен за всички! ПП ни води към фалит, нищо не работи!

/
/
/
279 Views

„Има такъв народ“ няма място в коалицията“, заяви лидерът на партията Слави Трифонов в свое извънредно изявление. 

„Изключително лошият бюджет, който представи министъра на финансите Асен Василев… Нито министър-председателят, нито министърът на финансите, нито тази коалиция работи както трябва. Даже това е агония“, заяви Трифонов.

Припомняме, че по-рано през деня министрите на ИТН напуснаха правителственото заседание. По неофициална информация поводът са били разногласия за актуализацията на бюджета.

„Напускането на министрите на ИТН е повод, а причините, поради, които тази коалиция не работи и ние нямаме място в нея са две: Македония и факта, че в държавата вече няма пари“, обясни Трифонов.

По думите му премиерът Кирил Петков грубо, едностранно и безпардонно нарушава подписаното коалиционно споразумение. „Македония е важна част от нашата история и нашата душа и никой няма право да взима едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича най-общо национално предателство“, категоричен беше Трифонов.

По отношение на бюджета и парите на държавата, откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Не знам как ви звучат на вас тези милиарди. Това са нашите пари, всичките ни пари и никой няма право да експериментира с тях, да ги харчи еднолично. Ако не ще да е завършил Харвард, а да е завършил междугалактическия институт“, каза още лидерът на ИТН.

По думите му никой не знае как се е похарчила най-голямата сума в историята на България. „1,2 млрд. от държавните дружества се взеха, за да се купи зърно. Обаче зърно няма, а и 1,2 млрд.лв. няма, къде са“, запита Трифонов.

„Повечето т.нар. мерки, планирани за актуализацията на бюджета само ще увеличат инфлацията и ще обезценят и малкото останали пари на хората. Къде е борбата с мръсните пари, които така щедро щяха да ловят. Щяха да ги хващат и да ги вкарват в държавата. Къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление?

Как ви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг над 10 млрд. лв. само за тази година. Кой мисли, че ги плаща тия пари, той ли ще ги плаща или ние и нашите деца. Добре, аз нямам деца, но съм загрижен за всички. Министрите на ПП водят държавата и всички нас към фалит“, каза още Трифонов.

„Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта на социалните мерки и пенсиите на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха“, категоричен беше още лидерът на ИТН.

 

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text