img

Това са продуктите, които подхранват рака, без да разберем – черен списък:

/
/
/
231 Views

Вероятно не мислим, че храната, която ядем всеки ден, може да ни причини рак. Съществува обаче ясна връзка между някои храни и „чумата“ на нашата модерна епоха.

Учени са съставили списък от 15 храни, които подпомагат развитието на раковите клетки.

Въпреки че пресните домати помагат на организма да се противопостави на инфекциите и да се бори с рака, консервираните домати са канцерогенна храна. Най-вече защото съдовете, в които са поставени, съдържат бисфенол А (BPA), който се счита за изключително вредно вещество.

Газираните напитки нямат хранителна стойност, съдържат големи количества фосфати и огромни количества бяла захар и химикали, отключващи онкологични диагнози.

Рибата е наистина здравословна храна заради високото си съдържание на омега-3 мастни киселини. Те обаче са резултат от диетата на рибите, които се хранят с планктон или по-малки рибки. Тези, които са отглеждани във ферми, нямат толкова високо съдържание на омега-3. Освен това са заразени с антибиотици, пестициди, химикали и други вещества, причиняващи рак.

Колбасите също подхранват рака, защото са обработени с различни вещества, за да променят вкуса си или за да бъде удължен срокът им на годност. Основните методи за преработка са пушене, изсушаване, добавяне на сол и консерванти.

Въпреки че всички обичаме пуканки, трябва да сме наясно с отрицателното им въздействие върху здравето. Пликовете, в които те са поставени, са облицовани с незалепващо покритие, а химикалът от него се разлага, произвеждайки опасно съединение, наречено перфлуороктанова киселина (PFOA).

Рискът от рак се вдига и от продуктите с хидрогенирани мазнини, сред които маргарини и някои растителни масла, включват повечето чипсове и много други изделия, като бисквити, крекери и т. н.

Може би ще се изненадате, когато разберете, че консумацията на алкохол увеличава риска от развитие на много видове рак, включително на гърдата, дебелото черво, хранопровода, ларинкса, черния дроб, устата и фаринкса, според Canadian Cancer Society. Тези рискове се увеличават, когато употребата на алкохол се комбинира с тютюнопушене.

Изкуствените подсладители обикновено се използват за намаляване на затлъстяването или за регулиране на кръвната захар при диабет. Въпреки това проучванията показват, че те всъщност предразполагат към рак наравно с бялата захар.

Бялото брашно също е храна за раковите клетки и е добре да бъде заменено с пълнозърнесто.

Силно солените и кисели храни могат да повлияят на стомаха и храносмилателната система. Освен това те имат много високо съдържание на нитрати и нитрити. Нитратите и нитритите могат да се превърнат в рак, причинявайки нитрозамини в организма, които увреждат ДНК клетките.

„Мръсните“ плодове и зеленчуци са тези, които са най-замърсени с пестициди. Канадската асоциация по рака казва, че изследванията предполагат възможна връзка на пестицидите с някои видове рак, като неходжкинов лимфом, множествен миелом, хронична лимфоцитна левкемия и рак на кожата, на простатата, тестисите, панкреаса, белия дроб и немеланома.

Използването на хормони и антибиотици при животни, отглеждани за производство на храни, предизвиква много опасения относно тяхното въздействие върху човешкото здраве. Именно затова месото с хормони е поставено на първо място по опасност в списъка с храни, активиращи рака, пише zdrave.to.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text