img

ТРИ съставки извличат болестта от тялото: лек за ишиас, болки в коленете и възпалени стави

/
/
/
343 Views

Германо-американският „баща“ на суровоядството и автор на книгата „Живот без болести“ Ернст Гюнтер веднъж публикува интересна рецепта за лечение на артрит, подагра, ишиас, ревматизъм и други възпалителни и болезнени състояния в ставите, бедрата, пръстите и стъпала, колене и възпалени пети (трън в петата).

Лекарството се състои от компреси, които поставяте върху възпалените места и които действат директно върху мястото, където се проявява проблемът. Днес ще ви припомним този универсален лек за болки в ставите от три съставки:

Ето какво ви е необходимо, за да си го приготвите:

картофи и червен лук

Съставки: картофи, червен лук и ленено семе.

Начин на приготвяне:

Накиснете една супена лъжица ленено семе в 200-300 мл вода. Сварете водата около десет минути, докато семената направят нишестена смес, тоест сместа стане лигава.

ленено семе

Измийте картофите и ги настържете заедно с кората. Настържете средно голяма глава червен лук. Когато водата с лененото семе изстине, добавете лука и картофа и разбъркайте всичко добре. Отцедете излишната течност от сместа.

настърган картоф

Ако имате проблеми с пръстите на ръцете и краката, сложете сместа в стари ръкавици или чорапи, след което ги обуйте и сложете в найлонови пликове, които ще завържете, за да не може да излезе излишната течност.

За други части на тялото като бедрата, гръбначния стълб, ребрата, коленете и т.н. ви предлагаме първо да увиете сместа в марля и да я поставите върху болното място, а след това да увиете цялата повърхност с бинт или прозрачно домакинско фолио, което ще задържи здраво сместа, поставена върху засегнатата област.

компрес срещу ишиас

Тези превръзки трябва да се прилагат вечер, т.е. по време на сън, и да се изхвърлят сутрин. След като премахнете компреса, измийте месото със сапун и вода.

Ако в крайна сметка лукът раздразни кожата ви, т.е. причини зачервяване, тогава предварително намажете кожата с мазен крем или зехтин, или можете да увеличите слоя марля.

Едновременно с използването на тези компреси външно е необходимо редовно да се използва ежедневно ленено масло, което ще действа отвътре. Пийте една супена лъжица ленено масло сутрин на празен стомах.

Повтаряйте процедурата винаги, когато можете, докато сместа „издърпа“ болестта от тялото.

лук, картофи и лен

Въпреки че тази рецепта не произхожда от нашия край, тя се основава на традиция, позната на нашите народи от древни времена под формата на компреси от лук и картофи при различни възпалителни състояния.

Затова на всеки, който има някой от горните проблеми, се препоръчва да опита този естествен метод за разрешаване и облекчаване на дискомфорта.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text