img

Трябва да прочетете това-Защо е по-добре за здравето ви да спите на лявата си страна?

/
/
/
73 Views

Всички хора се нуждаят от здравословен сън, храна, вода и подслон. Сънят е необходима съставка. Всички знаят това.

Сънят играе важна роля за поддържане на здравето и благополучието, психическото и физическото здраве. Всички знаем, че добрият нощен сън е много важен след много дълъг, напрегнат ден.

Средно човек трябва да спи около осем часа на ден. Знаете ли, че прекарваме до една трета от живота си в сън?

Хората предпочитат различни позиции за сън. Някои спят от дясната или лявата си страна, по гръб или в поза на плода.

Всяка позиция има различни ефекти, които могат да бъдат добри или лоши. Например, спането по гръб може да бъде опасно за хора, които имат астма и/или сънна апнея. Това може да доведе до хъркане, затруднено дишане и лошо качество на съня.

Докато спите на дясната страна може да влоши храносмилателните проблеми. Тези негативни ефекти и проблеми водят до намаляване на качеството на съня.

Спането на лявата ви страна е най-добрата позиция за сън сред останалите, когато става въпрос за ползи за здравето. Може да подпомогне процеса на храносмилане.

Това подобрява храносмилателната система, което позволява на тялото да извлича хранителни вещества и да се отървава от токсините по-бързо и по-ефективно, но също така се отразява на кръвообращението и кръвоносната ни система, защото сърцето може да изпомпва кръвта по-ефективно и да я циркулира обратно към сърцето по-ефективно.

Тази поза се препоръчва и за хора, които страдат от болки в гърба, тъй като гръбнакът ви е прав от лявата ви страна.

Така че отсега нататък трябва да започнете да спите на лявата си страна, има много ползи от това, което може да подобри здравето ви.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text