img

Властта почива за 800 лева на нощ в „Евксиноград“

/
/
/
225 Views

Лятната резиденция на властта „Евксиноград“ откри сезона и пусна ценоразписа си за лято 2022. От години тя е любимо място за отмора за целия политически елит и вилите там се харчат като топъл хляб още преди обикновените граждани да са разбрали, че също могат да ги резервират.

Покрай финансовата криза и нарастващата инфлация тази година има и драстично поскъпване на нощувките за всички помещения. Най-евтината оферта е 180 лв. на вечер, като гостите ще разполагат с двойна лукс стая в хотел „Манастира“, част от резиденцията. Миналото лято същите помещения се предлагаха срещу 150 лева на нощувка. После се нареждат малките апартаменти в дом „Тунела“, които струват 200 лв. на нощ, а бяха по 180. Големите с един санитарен възел са съответно по 270 лв., а тези с две бани – по 320 на вечер.

За цяла самостоятелна вила желаещите ще трябва да отделят по минимум 400 лв. Срещу толкова на нощувка се отдава вила №5, по-известна като „Кедър“. „Кипарис“ е 600 лв., а „Чинар“ удря останалите в земята по скъпотия – 700 лв., като в момента дори е в ремонт.

Най-скъпо обаче е прословутото Слънчево бунгало, което до миналата година струваше 7 стотарки на вечер, а от това лято ще се отдава срещу 800 лева. То обаче е запазено за каймака на властта и не се предлага на обикновените граждани.

Построено по идея на Людмила Живкова, Слънчевото бунгало, разположено точно до морето, е било летен пристан на Тодор Живков, на всички президенти и премиери след промените. В последните години там отсядаше и Бойко Борисов.

Румен Радев също е ваканцувал в легендарното бунгало, което представлява кокетна еднофамилна къщичка със собствен басейн, барбекю и дори асансьор. Това лято за сефте там ще отдъхва и Кирил Петков заедно с жена си Линда. Въпреки че са фенове на Южното Черноморие и имат имот на брега на морето в Лозенец в близост до лукс комплекса на кокаиновия крал Евелин Банев-Брендо, премиерът и жена му все пак ще се възползват от благата на поста му и ще прекарат поне седмица в резиденцията на властта за сметка на държавата.

За останалите гости също има бунгала на първа линия, но не с толкова екстри. Обикновените са по 210 лв. на нощ, а тези със сауна – драстично по-скъпи – по 400. До края на юни месец, когато се счита, че не е пик на сезона, цените са с 20 до 50 лв. по-ниски за всички обекти в резиденцията.

Най-евтино обаче е от 1 октомври, когато цифрите падат надолу с до 100 лв.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text