img

Защо да изберем Банско за семейната си почивка?

/
/
/
340 Views

Банско, е един от най-големите планински курорти в България. Ежегодно курорта бива посещаван от хиляди хора, които идват в Банско, за да се насладят на отличните условия за ски туризъм и почивка, с които разполага планинския курорт.

Планинският курорт разполага с всичко необходимо, за да си прекарате почивката по възможно най-добрия начин. В града има много хотели, хижи и вили, в които ще може да отседнете и да се насладите на невероятна природа, чистия въздух и прекрасните възможности за почивка, които предлага Банско.

Ако не смятате да прекарате цялата си почивка в спа центровете и хотелите, може да се отдадете на ски туризъм или да посетите някои от забележителностите на града. Задължително трябва да посетите къщите музеи на поета-революционер Никола Вапцаров и църковния деец Неофит Рилски.

Освен тях може да посетите някои от музеите в града, където се пазят редица ценни археологически находки или пък да си направите един поход в планината из невероятната природа, която, е обгърналата града.

Банско, обаче привлича туристите не чак толкова с невероятната си природа и изключителни забележителности от Средновековието и Античността, а с отличните условия за ски туризъм, с които разполага планинския курорт. Всяка година тук се струпват хиляди хора от света и страната, за да наблюдават на живо Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже и жени.

От 2009 година насам, всяка година в Банско се организира кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Състезанието се провежда на специално създадената за целта писта „Алберто Томба”. Освен него в Банско се провеждат още много национални и международни състезания по ски и сноуборд. В планинския курорт са изградени 11 отлично поддържани ски писти, които са подходящи както за начинаещи и напреднали, така и за професионалисти. В случай, че никога не сте се качвали на ски, в града има ски училище, в което работят професионалисти, които ще Ви научат на всички тънкости и похвати, които ще са Ви нужни, за да се качите на ски.

В курорта са изградени и няколко лифта и ски влека, с помощта, на които ще успеете да стигнете до всяка една от ски пистите в курорта. В Банско, е построен и един от най-големите лифтове. За един част той може да превози повече от 2 000 човека.

Така, че ако сте любител на зимните спортове и нямате търпение да бъде открит зимния сезон, то Банско, е идеалното място за почивка за Вас. Там ще можете да отдадете напълно на любимите си спортове и да си почините от тежката и изпълнена с напрежение работна седмица.

Твоят коментар по темата
Сподели с приятели

Твоят коментар

It is main inner container footer text